Πρέβεζα: Ορφανό το αλεπουδάκι σε τροχαίο νεκρή η μαμά του
Στην Πρέβεζα εντοπίστηκε σήμερα αυτό το μωρό αλεπουδάκι δίπλα από την νεκρή μητέρα του η οποία χτυπήθηκε από όχημα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ιωαννίνων.
Στο Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής και στο Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων απευθύνθηκε στις 24 Αυγούστου η Ακριβή Κατηφόρη, που είναι η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αδεσποτολόγιο», για να διαμαρτυρηθεί για παράνομη απαγόρευση σίτισης αδέσποτων γατιών στην περιοχή του Νέου Κόσμου της Αθήνας.
Το έγγραφο με ημερομηνία 22 Αυγούστου αναφέρει ξεκάθαρα την απαράδεκτη «λύση» που απαιτούν οι αρμόδιοι…
Φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής ταΐζουν τις αδέσποτες γάτες που γεννήθηκαν στην οδό Έγγελη μέσα σ’ ένα κλειστό σύμπλεγμα πολυκατοικιών και με πολύ κόπο το «Αδεσποτολόγιο» με τους λίγους εθελοντές του και με δικά του έξοδα ξεκίνησε την στείρωση των ζώων για να μην αυξάνεται ο πληθυσμός τους κάτι που όμως είναι υποχρέωση του Δήμου Αθηναίων και όχι των ιδιωτών οι οποίοι τελικά ενδιαφέρονται για την φροντίδα των ζώων.
Οι γάτες αυτές γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί και δεν μπορούν επιζήσουν στον δρόμο γι’ αυτό και η διακοπή της σίτισης τους τις οδηγεί στον θάνατο αφού δεν τρέφονται με τσιμέντο.
Η κα Κατηφορή στην επιστολή της όχι μόνο επισημαίνει το παράνομο της απαγόρευσης αλλά εξηγεί ότι: «Οι συγκεκριμένες γάτες έχουν γεννηθεί και ζουν εκεί πολλά χρόνια καθώς η πρόσβαση στο δρόμο είναι σχεδόν αδύνατη. Είναι σχεδόν όλες στειρωμένες από το σωματείο μας και κάνουμε διαρκείς προσπάθειες ώστε να στειρωθούν και οι υπόλοιπες.
Η σίτιση τους πραγματοποιείται από φιλόζωους της περιοχής με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός. Δεν καταλαβαίνουμε συνεπώς σε τι εξυπηρετεί η άμεση διακοπή σίτισης. Άραγε αυτή η απαγόρευση έλαβε υπόψη το γεγονός ότι αν αυτά τα ζώα δεν σιτιστούν θα πεθάνουν; Ο νόμος 4039/2012 ξεκάθαρα ορίζει σαν κακοποίηση τη στέρηση νερού και φαγητού σε ένα ζώα και αναρωτιόμαστε πώς εκπρόσωποι δημόσιας υπηρεσίας τόσο εύκολα απαγορεύουν τη σίτιση.
Για ακόμα μια φορά τονίζουν ότι βάσει του ίδιου νόμου η πολιτεία και ο δήμος είναι υπεύθυνος για την ευζωία των αδέσποτων. Σας εθελοντές καλούμαστε να καλύψουμε αδιαμαρτύρητα το κενό αυτό με προσωπικό κόπο και έξοδα. Και αντί να βρίσκουμε την πολιτεία σύμμαχο μας σε αυτό, σύμμαχο των ζώων, τη βρίσκουμε εχθρό τους. Θα θέλαμε συνεπώς να μας ενημερώσετε εγγράφως με περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που οδήγησαν στην απαγόρευση αυτή καθώς για τη λύση που προτείνετε. Να σταματήσουμε να ταΐζουμε τα ζώα για να πεθάνουν; Τα πτώματα τους άραγε δεν θα αποτελέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία;» επισημαίνει μεταξύ άλλων η κα Κατηφόρη στην επιστολή της.
Αρχική φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ
Διαβάστε επίσης:
Δεν συνιστά υγειονομική παράβαση το τάισμα – πότισμα αδέσποτων ζώων σε δημόσιους χώρους
Είναι υποχρέωση μας να ταΐζουμε και να ποτίζουμε τ’ αδέσποτα
Όποιος ταΐζει αδέσποτα δεν έχει ευθύνη για τις αντιδράσεις των ζώων!
Νόμος 4235/2014: Επιτρέπεται να ποτίζουμε και να ταΐζουμε τα αδέσποτα ζώα!
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
Η κυρια της φιλοζωικης λεει ανοησιες. Ο νομος οριζει ως προϋποθεση "να τηρουνται οι κανονες υγιεινης".
Προφανως δεν τηρουνται και η διευθυνση υγιεινης εκανε απλως τη δουλεια της.