Η δηλητηρίαση ζώων με φόλες είναι για τη χώρα μας μάστιγα καθώς κάθε χρόνο στην Ελλάδα χιλιάδες ζώα της άγριας και της ήμερης πανίδας δολοφονούνται.
Σκυλιά και γάτες τα πιο συνηθισμένα θύματα στις πόλεις όχι όμως και τα μοναδικά. Άγρια ζώα, αλεπούδες, πτηνά που τρέφονται με νεκρά ζώα οι λεγόμενοι καθαριστές των δασών, γύπες όπως ο Ασπροπάρης που στη χώρα μας ζουν ελάχιστα ζευγάρια του συγκεκριμένου είδους, είναι στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων.
Για όλα αυτά μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας «105,5 Στο Κόκκινο» και στο «Ζωντανά στον Αέρα» ο βιολόγος Δημήτρης Βαβύλης, ο συνοδοιπόρος και χειριστής του Κούκι, του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.
Ο κ. Βαβύλης, που είναι και ο τοπικός συνεργάτης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στα Μετέωρα, μίλησε στην Ελένη Ηλιοπούλου για τα αναρίθμητα περιστατικά με δηλητηριασμένα δολώματα, στις επιπτώσεις αυτής της δολοφονικής τακτικής και επισήμανε πως ουσιαστικά σε κάθε νομό στη χώρα μας χρειάζεται ένας τέτοιος εκπαιδευμένος σκύλος.
«Μάλλον μόνο στην Ανταρκτική δεν υπάρχουν φόλες» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων στο πλαίσιο των δράσεων τους έχουν εντάξει και τη δημοσιοποίηση πληροφοριών μέσω άρθρων, συνεντεύξεων κ.ά. ώστε να τεκμηριώσουν την άποψη τους ότι τα πειραματόζωα δεν είναι απαραίτητα τον 21ο αιώνα για την εξέλιξη της επιστήμης και τη σωτηρία του ανθρώπους π.χ. από τις ασθένειες…
Ένας φοιτητής από την Γαλλία ο Romain Prelot, βρήκε τον περασμένο Δεκέμβριο σ’ έναν κάδο σκουπιδιών στο Ναύπλιο, ένα κουτάβι. Αν και βρίσκεται στη χώρας μας στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS για σπουδές, αυτό δεν τον εμπόδισε, να φερθεί ανθρώπινα και υπεύθυνα σε αντίθεση με τους συμπατριώτες μας.
Έκκληση για την υιοθεσία και τη φροντίδα του μικρού γατιού που βρήκε τυφλό στα Καμίνια του Πειραιά απευθύνει μέσω του www.zoosos.gr η Γεωργία Παντελάκου. Η…