Πήραν μέτρα για να προστατέψουν την αρκούδα που φώλιασε κοντά στον οικισμό της Αναρράχης Πέλλας
Τα μέτρα που πάρθηκαν ώστε να προστατευεί τόσο η αρκούδα με τα δύο μικρά της, που έφτιαξε την φωλιά της κοντά στον οικισμό της Αναρράχης…
Κάθε τέλος του έτους η ΑΝΙΜΑ ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής δημοσιεύει τα δικά της στατιστικά σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στο ιατρείο της τραυματισμένα άγρια ζώα. Και για το 2021 οι κυνηγοί έχουν την «τιμητικοί» τους καθώς αντιμετώπισαν για πλάκα ως κινούμενους στόχους πουλιά και θηλαστικά κάθε είδους, ζώα που δεν είναι θηράματα.
Και αυτά είναι ένα μικρό δείγμα των εγκλημάτων που διαπράττουν καθώς πολλά ζώα πεθαίνουν και δεν μεταφέρονται για νεκροψία/νεκροτομή ή δεν εντοπίζονται.
Η ΑΝΙΜΑ λοιπόν επισημαίνει τα εξής για όσα οι αυτοχαρακτηριζόμενοι «οικολόγοι – διαχειριστές της φύσης» τονίζει τα εξής:
«Με μια γρήγορη καταμέτρηση στις εισαγωγές του 2021/ΑΝΙΜΑ, 99 είναι τα πυροβολημένα ζώα της χρονιάς που πέρασε. Συγκεκριμένα:
Γερακίνες 43, Χειμωνόκιρκοι 2, Πετρίτες 4, Ασημόγλαροι 12, Αλεπούδες 2, Ξεφτέρια 9, Βαλτόμπουφοι 2, Κουρούνες 3,
Φλαμίνγκο 2, Βραχοκιρκίνεζα 2, Λευκοτσικνιάς, Χουχουριστής,
Καρακάξα, Μπούφοι 3, Σφηκιάρηδες 2, Μαυροπετρίτες 3, Πρασινοκέφαλη, Σταχτοτσικνιάς 3, Τσαρτσάρα, Νανόμπουφοι 2.
Είναι χαρακτηριστικό το ότι κάθε χρόνο τα πυροβολημένα παραμένουν σταθερά ως απόλυτος αριθμός (πέρσι ήταν 100), άσχετα με το σύνολο των εισαγωγών, που αυξάνεται ή μειώνεται. Όσο και αν είναι μικρό το ποσοστό επί του συνόλου των εισαγωγών, είναι πολύ θλιβερό το ότι ακόμη πυροβολούνται βαλτόμπουφοι, φλαμίνγκο, μαυροπετρίτες, χειμωνόκιρκοι, λευκοτσικνιάδες. Είναι σίγουρο ότι αυτά τα πουλιά δεν πυροβολήθηκαν από κάποιον που υπεράσπιζε τις κότες του, πχ, από μια πεινασμένη γερακίνα ή μπούφο. Πυροβολήθηκαν από ανθρώπους που είχαν βγει για κυνήγι γενικώς, έχοντας ή μη έχοντας άδεια θήρας. Και απλώς δοκιμάστηκε πάνω τους η ικανότητα στο σημάδι (οι ταμπέλες δεν ικανοποιούν πάντα αυτή την ανάγκη).
Να πούμε εδώ ότι η ΑΝΙΜΑ καταχωρεί ως πυροβολημένα αυστηρά όσα ζώα φέρουν σκάγια, κάτι που διαπιστώνεται με ακτινογραφία. Ίσως έτσι να μην καταγράφονται ως τέτοια μερικά περιστατικά όπου τα σκάγια πέρασαν και έφυγαν διαμπερώς, αλλά πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος τεκμηρίωσης, κι εμείς έχουμε επιλέξει αυτόν .
Οι περήφανες γερακίνες είχαν πάλι την τιμητική τους, στην πρώτη θέση...».
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr