Η Δημοτική Αστυνομία με νόμο (4483/2017) & πάλι αρμόδια μαζί με την ΕΛ.ΑΣ. για ελέγχους - πρόστιμα για κακοποίηση ζώων
Με το πολυνομοσχέδιο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) που ψηφίστηκε από τη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 31 Ιουλίου επανέρχεται και επίσημα πλέον η αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας παράλληλα με την Ελληνική Αστυνομία στη διενέργεια ελέγχου και βεβαίωσης διοικητικών προστίμων αναφορικά με τα ζώα (απουσία μικροτσίπ, εμβολιασμών, κακοποίησης κ.ά.). Θυμίζουμε ότι η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους δήμους καθώς η ΕΛ.ΑΣ. πολλές φορές επικαλούνταν και επικαλείται έλλειψη προσωπικού με αποτέλεσμα έλεγχοι σε οικόσιτα ζώα να μη γίνονται.
Καλησπέρα,
Δεν ξέρω αν μπορείτε να με βοηθήσετε ή πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο νομικό σύμβουλο, αλλά μετά το χτεσινό περιστατικό που είχα στην πολυκατοικία μου διάβασα το άρθρο 8 του νέου νόμου και ήθελα να ρωτήσω το εξής. Στην παράγραφο 3 του άρθρου 8 αναφέρεται ότι:
3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Επιτρέπεται όμως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο εφόσον υφίσταται η
ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.
Πώς ορίζεται η "διατήρηση και παραμονή"? Εάν εγώ κατεβάσω το σκύλο μου στον κήπο της πολυκατοικίας με το λουρί για να περπατήσει ή να κάνει την ανάγκη του θεωρείται διατήρηση ή παραμονή?
Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κήπος για την εν λόγω "κυρία" που έθιξε το θέμα, αλλά ακόμα και η μεταφορά του σκύλου μου με το ασανσέρ της πολυκατοικίας (κάτι για το οποίο φυσικά δεν υφίσταται θέμα!)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!