Έκκληση για την υιοθεσία του σκύλου τον οποίο κακοποιούσαν οι ιδιοκτήτες του και κατασχέθηκε με εντολή εισαγγελέα απευθύνει μέσω του www.zoosos.gr η Αθηνά Σιδερά, η οποία πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Η Αγία Βαρβάρα».
Το ζώο κατασχέθηκε στις 15 Μαρτίου 2019 μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας και τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του καθώς στην ταράτσα ενός σπιτιού στη διασταύρωση των οδών Λέσβου και Ανδρέα Δημητρίου στην Αγία Βαρβάρα της Αττικής εντοπίστηκε αυτό σκελετωμένο, αλυσοδεμένο χωρίς τίποτα να το προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες και δίπλα ένα ακόμα σκυλί, επίσης σκελετωμένο αλλά πλέον νεκρό.
Το μαρτύριο των σκυλιών έβλεπαν επί μήνες κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι όμως δεν έκαναν καταγγελία ίσως φοβούμενοι την αντίδραση των Ρομά γειτόνων τους. Την κακοποίηση μέχρι θανάτου των ζώων πληροφορήθηκε τελικά η κα Σιδερά, η οποία ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ., την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας.
Το ζώο την ημέρα που μεταφέρθηκε στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.
Με καθυστέρηση όλοι οι συναρμόδιοι αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με την υπόθεση και το εμφανώς υποσιτισμένο ζώο μεταφέρθηκε τελικά για περίθαλψη στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.).
Ο ιδιοκτήτης του σκυλιού που συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ζήτησε και πήρε αναβολή για τη δίκη και πλέον αναμένεται να οριστεί για τη υπόθεση τακτική δικάσιμος. Το σκυλί όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες μετά από 15 μέρες φροντίδας και καλού φαγητού έχει συνέλθει και χρειάζεται εκείνους που θα το αγαπούν πάντα. Αν μπορείτε να του προφέρετε ένα τέτοιο μέλλον επικοινωνήστε με την κα Σιδερά στο τηλέφωνο: 6986706477.
Μήνυση εναντίον του κυνηγού που εντοπίστηκε να κυνηγάει πέρδικες στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας (Ζ.Ε.Π.) «Όρους Ζήρειας» στο νομό Κορινθίας την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου κατέθεσαν οι…
Τρία φιλοζωικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Κατερίνα έκαναν αυτοψία στην περιοχή του Χ.Υ.Τ.Α. – μετά από καταγγελία – και διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν περίπου 60 σκυλιά εκεί.