Το όρος Ερύμανθος ή Ωλονός αποτελεί επίμηκες και με πολλές κορυφές βουνό, που εκτείνεται σαν οροσειρά στα όρια των νομών Αχαΐας και Ηλείας στην Πελοπόννησο.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΛΕΣ...
Εκεί λοιπόν οι επιστήμονες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας εντόπισαν στον τοίχο του μοναδικού κτιρίου, που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού την επισήμανση γραμμένη με μπογιά στον τοίχο «ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΛΕΣ».
Γι’ αυτό και ο φιλοζωικός φορέας επισήμανε τα εξής με ανάρτηση του στο twitter:
«Φτάνεις στον Ερύμανθο, στα 1.900 μέτρα, για να απολαύσεις το υπέροχο λιβάδι που απλώνεται μεταξύ των κορυφών Μουγγίλα και Ωλενός, και η εικόνα σε προσγειώνει βίαια.
Ένδειξη προειδοποίησης Τα δηλητηριασμένα δολώματα και οι εγκληματίες που τα χρησιμοποιούν βρίσκονται παντού.».
Ποιοι βάζουν τις φόλες;
Όπως πολλές φορές έχουμε πει αναφορικά με το προφίλ των δραστών τις φόλες στους οικισμούς σε πόλεις και χωριά τις βάζουν «νοικοκυραίοι», που δεν ανέχονται την παρουσία αδέσποτων ακόμα και οικόσιτων γατιών και σκυλιών στους δρόμους, στις αυλές τους και οπουδήποτε αλλού.
Η δεύτερη κατηγορία είναι οι κτηνοτρόφοι που βάζουν φόλες για να εξοντώσουν σκυλιά, αλεπούδες, κουνάβια, ώστε να μην έχουν απώλειες από τα κοπάδια τους και η τρίτη κατηγορία είναι οι κυνηγοί οι οποίοι συστηματικά δηλητηριάζουν άγρια ζώα (συνήθως αλεπούδες, λύκους κ.ά.), τα οποία τρέφονται με τα θηράματα τους (π.χ. λαγούς).
Τέταρτη κατηγορία είναι οι γεωργοί που συνήθως δηλητηριάζουν με καλαμπόκι - φόλα και άλλα είδη δολωμάτων από αγριογούρουνα έως αρκούδες, ώστε να εμποδίσουν τα άγρια φυτοφάγα ζώα να τραφούν με ό,τι καλλιεργούν στα χωράφια τους.
Διαβάστε επίσης:
Μην αφήνετε να περνάει απαρατήρητη η εξόντωση ζώων με φόλες
Αν οι εισπνεόμενες φόλες ήταν γεγονός θα καταμετρούσαμε καθημερινά χιλιάδες ζώα και παιδιά ως θύματα
Πώς κάνω καταγγελία για φόλα και δηλητηριασμένα ζώα
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr