Λαύριο: Έκλεψε το σπιτάκι που τοποθέτησε φιλόζωη για να προστατέψει τον αδέσποτο σκύλο
Η Θένια Βασιλείου – γνωστή στους φιλόζωους της Ανατολικής Αττικής για το έργο που κάνει για τα αδέσποτα – στις 6 Οκτωβρίου τοποθέτησε ένα σπιτάκι…
Της Ελένης Ηλιοπούλου
Ένας οδηγός ταξί ο οποίος σήμερα εργαζόταν στην περιοχή του τελεφερίκ στην Πάρνηθα εντόπισε τυχαία το αγριογούρουνο που εδώ και μέρες αναζητείται από φιλόζωους καθώς κάποιος το βασάνισε πετυχαίνοντας το με βέλος με τη χρήση βαλλίστρας.
Στο βίντεο θα δείτε πως εξέχει το βέλος από το κεφάλι του ζώου την ώρα που αυτό τρέφεται...
Ο αγριόχοιρος συνηθίζει εδώ και αρκετό καιρό να κινείται στην περιοχή του τελεφερίκ και είναι πια (δυστυχώς) αρκετά εξοικειωμένος με τους ανθρώπους και τα οχήματα. Και ο βασανισμός του αποδεικνύει τι υφίστανται τα άγρια ζώα αν δείξουν εμπιστοσύνη στο είδος μας.
Η αρχική έκκληση και η ενημέρωση για τον βασανισμό του αγριογούρουνο έγινε από τη Γεωργία Ανδρικοπούλου στις 13 Φεβρουαρίου εντούτοις δεν γνωρίζουμε πότε το περιστατικό συνέβη. Πιθανότατα μεταξύ 11-13/2 καθώς σε βίντεο που έχουμε φαίνεται το ζώο υγιέστατο στις 11 Φλεβάρη.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν το αγριογούρουνο πιάστηκε και αφαιρέθηκε το βέλος. Εντούτοις από την ΑΝΙΜΑ έχει δοθεί ως τηλέφωνο επικοινωνίας ειδικά για το συγκεκριμένα συμβάν ο τηλεφωνικός αριθμός: 6945886760.
Τον συγκεκριμένο αγριόχοιρο βιντεοσκοπούν και φωτογραφίζουν επισκέπτες της Πάρνηθας και του Καζίνο και συχνά το ταΐζουν τελείως ακατάλληλες τροφές.
Θυμίζουμε ότι μπορεί η θήρευση αγριογούρουνου να είναι νόμιμη – απαγορεύεται όμως στον Εθνικό Δρυμό – και απαγορεύεται και η χρήση βέλους στο κυνήγι καθώς είναι ξεκάθαρος βασανισμός.
Το ζώο ζει εκεί πιθανότατα από τον Αύγουστο του 2023...
Διαβάστε επίσης:
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr