Στηρίξτε μας

Επιγραφικό Μουσείο: Παράνομη και απάνθρωπη πράξη η έκτρωση εμβρύων ζώων!

27 Ιουλίου 2012 16:54 | Επικαιρότητα
Επιγραφικό Μουσείο: Παράνομη και απάνθρωπη πράξη η έκτρωση εμβρύων ζώων!

Στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών απευθύνθηκε το www.zoosos.gr ζητώντας μια επίσημη απάντηση σχετικά με τα όσα καταγγέλλει εις βάρος των αρμοδίων του η Αρετή Παπασταύρου, ως μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλόζωων «Ο ΆΡΓΟΣ». Θυμίζουμε, ότι το μεσημέρι της 25ης Ιουλίου η κα Παπασταύρου πήγε να πιάσει μια έγκυο γατούλα προκειμένου να τη στειρώσει, κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο για όσους ασχολούνται συστηματικά με τ’ αδέσποτα και την προστασία τους.

Όπως η κα Παπασταύρου είχε καταγγείλει, δέχτηκε την επίθεση του υποδιευθυντή του μουσείου, ο οποίος αντέδρασε και αρνήθηκε να της επιτρέψει, να πιάσει, το ζώο λέγοντας: «Ο χώρος και τα ζώα είναι δικά μου και ό,τι θέλω εγώ θα κάνω!» έλεγε. Και συνέχιζε: «Τα γατιά δεν τα θέλω στειρωμένα, θέλω να γεννούν!».

Ολόκληρη η απάντηση του Επιγραφικού Μουσείου Αθηνών

«Σε απάντηση του από 26-6-2012 ηλεκτρονικού μηνύματός σας με το οποίο μας εγκαλείτε ότι ο υπεύθυνος του Μουσείου μας “την απείλησε επειδή φροντίζει τις γάτες” και μας καλείτε να σας ενημερώσουμε για το τι σκοπεύουμε, να πράξουμε, “ώστε τέτοιο επεισόδιο να μην ξανασυμβεί”, σας πληροφορούμε τα ακόλουθα με σκοπό την αποκατάσταση των γεγονότων:

Μία κυρία, που από τη ιστοσελίδα σας πληροφορηθήκαμε ότι ονομάζεται Αρετή Παπασταύρου, προσήλθε την Τετάρτη 25-7-2012 περί τις 15.00 μμ. στην είσοδο - εκδοτήριο εισιτηρίων του Επιγραφικού Μουσείου και αναφέροντας το Δήμο Αθηναίων είπε ότι πρέπει να παραλάβει τη γάτα που έχει καταφύγει εδώ και χρόνια στον χώρο του εξωτερικού αιθρίου του Μουσείου μας και που τον τελευταίο περίπου χρόνο, βρίσκεται υπό την εποπτεία του προσωπικού του, προκειμένου να της κάνει στείρωση.

Στο ερώτημα μάλιστα συγκεκριμένης υπαλλήλου (κας Ελένης Ζαββού, Αρχαιολόγου) για το αν ενδείκνυται η στείρωση ενώ το ζώο βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, η άγνωστη σε όλους κυρία απάντησε με βεβαιότητα ότι αυτό κυοφορεί οκτώ γατάκια και ότι η στείρωσή του (άρα και η θανάτωση των αγέννητων ζώων) είναι επιβεβλημένη!

Στη συνέχεια η κυρία απεχώρησε δηλώνοντας ότι θα πάει κάπου στη γειτονιά, προκειμένου να φέρει το κλουβί για να τοποθετήσει μέσα το ζώο.

Η όλη της συμπεριφορά, καθώς και η απάντησή της ότι το μικρό ζώο κυοφορεί 8 γατάκια, θεωρήθηκε περίεργη χωρίς την προηγούμενη εξέτασή του από κτηνίατρο ή την υποβολή του σε υπερηχογραφική εξέταση και δημιούργησε απορίες•
για το λόγο αυτό, οι υπάλληλοι του Μουσείου, όταν επέστρεψε, άρχισαν να τη ρωτούν ποιο είναι το όνομά της και από ποια υπηρεσία προέρχεται.

Η κυρία αυτή αρχικά αρνιόταν να απαντήσει σε οτιδήποτε, ενώ μετά από διαρκείς και επίμονες ερωτήσεις απάντησε τελικά ότι είναι μέλος φιλόζωου σωματείου, αρνούμενη εκ νέου να μας αναφέρει το ονοματεπώνυμό της και με ποια αρμοδιότητα έρχεται στο χώρο του Μουσείου.

Τη ρωτήσαμε αν είναι κτηνίατρος και αν μπορεί να μας επιδείξει κάποιο αποδεικτικό της ιδιότητός της και εκείνη πάλι δεν μας απήντησε.

Μετά από αυτά της δηλώσαμε ότι εφόσον δεν έχει έρθει να επισκεφθεί το Μουσείο και δεν μπορούσε να αποδείξει ότι έχει αρμοδιότητα να περισυλλέγει αδέσποτα ζώα, θα έπρεπε να αποχωρήσει.

Τότε αυτή, σε αντίδραση κάθισε στα αρχαία μνημεία της υπαίθριας έκθεσης και, αγκαλιάζοντας ένα από αυτά, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον χώρο αν δεν πάρει μαζί της τη γατούλα.

Γίνεται κατανοητό ότι η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο και έτσι αναγκαστήκαμε να την απομακρύνουμε από τα αρχαία μνημεία και με ήπιο βέβαια τρόπο να την οδηγήσουμε εκτός του Μουσείου.

Όλα όσα αναφέρονται λοιπόν στην σχετική καταγγελία της δεν ευσταθούν κατ’ ουδένα τρόπο. Η ίδια, μάλιστα, αν είχε υποστεί την οιαδήποτε παράνομη μεταχείριση θα είχε προστρέξει στις αστυνομικές αρχές που, όπως και η ίδια αναφέρει, βρίσκονταν σε πολύ μικρή απόσταση.

Αντίθετα, το προσωπικό του Μουσείου προσπάθησε επίμονα να συνεννοηθεί με την κυρία Παπασταύρου, που, βέβαια, μέχρι τότε διατηρούσε την ανωνυμία της.

Δεν είναι όμως του παρόντος να σχολιάσουμε την γενικότερη συμπεριφορά της κυρίας Παπασταύρου, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι χώροι των Μουσείων είναι πολύ ευαίσθητοι, ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο χώρος αυτός βρίσκεται στην πολύπαθη οδό Τοσίτσα, που, όπως είναι γνωστό και από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι επισκέπτες μάλιστα ενός Μουσείου πρέπει να συμπεριφέρονται κόσμια και να ακολουθούν τις οδηγίες του εντεταλμένου προσωπικού, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση ο μη έλεγχος της κας Παπασταύρου θα αποτελούσε και σοβαρή αμέλεια εκ μέρους μας και θα έχρηζε διερεύνησης.

Άλλωστε η εν γένει συμπεριφορά και πρακτική της κας Παπασταύρου δεν εναρμονίζεται ούτε με τις διατάξεις του Ν. 4039/2012, ο οποίος ορίζει ρητώς (άρθρο 9, παράγραφος 3) ότι “για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων συγκροτούνται συνεργεία από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς, που καθοδηγούνται και ελέγχονται στο έργο τους από κτηνίατρο, ο οποίος ορίζεται από αρμόδια υπηρεσία Κτηνιατρικής του Δήμου και όπου αυτή δεν έχει συσταθεί από το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του οικείου Δήμου ή από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Οικείας Περιφερειακής Ενότητας”.

Όπως επίσης μας ενημέρωσε κτηνίατρος, στον οποίο απευθυνθήκαμε μια επέμβαση στείρωσης σε ζώο, που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη μπορεί να έχει ολέθρια συνέπεια για τη ζωή του και φυσικά, θα συνεπιφέρει τη θανάτωση των νεογνών του – συμπεριφορά, σε κάθε περίπτωση και παράνομη και απάνθρωπη.

Παρακαλούμε, για λόγους ίσης μεταχείρισης, για τη δημοσίευση της πλήρους απάντησής μας κάτω ακριβώς από την καταγγελία της κας Παπασταύρου.

O αναπληρωτής του ελλείποντος Προϊσταμένου

Aθανάσιος Θέμος
Αρχαιολόγος με βαθμό Γ'».

Σχεδόν όλοι οι κτηνίατροι στειρώνουν ζώα που εγκυμονούν

Το τι πραγματικά συνέβη στον χώρο του μουσείου είναι προφανές, ότι το γνωρίζουν όσοι ήταν παρόντες στο συμβάν. Είναι γνωστό όμως σε όσους ασχολούνται συστηματικά με τα ζώα και ειδικά με τ’ αδέσποτα, ότι καταλαβαίνεις, πως τελικά εγκυμονούν, μόνο όταν η εγκυμοσύνη τους είναι πια πολύ προχωρημένη και η κοιλιά τους εμφανώς φουσκωμένη ειδικά αν αυτά έχουν μακρύ τρίχωμα.

«Ένας καλός, δηλαδή προσεκτικός και έμπειρος κτηνίατρος μπορεί να πραγματοποιήσει με επιτυχία μια τόσο σοβαρή επέμβαση, χωρίς να θέσει τη ζωή του ζώου σε κίνδυνο» εξήγησε στο www.zoosos.gr ο Γιάννης Πολυζώης, που είναι κτηνίατρος και ειδικός γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, με τον οποίο συνεργαζόμαστε στενά, γι’ αυτό και έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και φυσικά στην επιστημονική του επάρκεια.

Όπως ο ίδιος μας εξήγησε, μπορεί τα βιβλία που μελετούν οι κτηνίατροι να γράφουν, ότι στείρωση σε ζώο, που εγκυμονεί δεν πρέπει να γίνεται, όμως αυτό στην πράξη ακυρώνεται, καθώς σχεδόν όλοι οι Έλληνες κτηνίατροι πραγματοποιούν στειρώσεις θηλυκών γατιών και σκυλιών σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, για να μπει ένα φρένο στη ανεξέλεγκτη παραγωγή ζώων, τα οποία θα καταλήξουν και αυτά αδέσποτα.

Η έκτρωση δεν είναι έγκλημα!

H θανάτωση εμβρύων ζώων, που δεν έχουν γεννηθεί, δεν είναι έγκλημα. Θυμίζουμε άλλωστε, πως οι γυναίκες στην Ελλάδα  νόμιμα κάνουν εκτρώσεις! Γι’ αυτό και το να ηθικολογούμε για ένα τέτοιο ζήτημα είναι τουλάχιστον αστείο.

Έγκλημα είναι, να επιτρέψεις αυτά τα γατάκια, να γεννηθούν, και να τα «ξεφορτωθείς», δηλαδή να τα πετάξεις, να τα «ευθανατώσεις», να τα εγκαταλείψεις στις ερημιές μακριά από τη μάνα τους, για να πεθάνουν βασανιστικά!

Και γι’ αυτά τα εγκλήματα, που διαπράττονται παντού στην Ελλάδα, εμείς εδώ στο www.zoosos.gr γράφουμε καθημερινά.

Αυτά τα εγκλήματα γίνονται, επειδή είμαστε ουσιαστικά απολίτιστοι και γιατί δεν στειρώνουμε ούτε τα δικά μας ζώα, ούτε τα αδέσποτα!

Λάθη ιατρικά, σφάλματα πάντα θα συμβαίνουν σε όλες τις επεμβάσεις, που γίνονται σε όλα τα έμβια όντα, είτε αυτά εγκυμονούν είτε όχι. Άλλωστε το ανθρώπινο λάθος είναι αναπόφευκτο!

Γι’ αυτό και θα πρέπει, να συνεργαζόμαστε με καλούς επιστήμονες, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια, να επιτρέπουμε, να γεννιούνται γατάκια και σκυλάκια στους δρόμους του κέντρου μιας πόλης, που είναι αφιλόξενη για τους ίδιους τους ανθρώπους, πόσο μάλλον για τα ζώα και ειδικά τα αδέσποτα.

Κανείς δεν πάει να στειρώσει ένα ζώο, που εγκυμονεί, επειδή θέλει να του δημιουργήσει προβλήματα ή να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο.

Οι στειρώσεις είναι η μόνη πολιτισμένη λύση για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων. Μια γάτα μπορεί να γεννήσει δεκάδες γατάκια έως και τρεις φορές τον χρόνο (ειδικά αν τρέφεται καθημερινά).

Ένα ζώο, που διαρκώς γεννάει, εξαντλείται, αρρωσταίνει, γιατί ο οργανισμός του δεν μπορεί να αντέξει την αδιάκοπη δοκιμασία, της κύησης και της γέννας.

Τα ζώα πρέπει να στειρώνονται, γιατί η ζωή των μωρών τους στους δρόμους είναι ένα μαρτύριο.

Οι κίνδυνοι γι' αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα είναι τεράστιοι και αυτοί, οι οποίοι είναι πρόθυμοι, να τα κακοποιήσουν, ή να παίξουν προσωρινά μαζί τους και στη συνέχεια να τα ξεφορτωθούν – επειδή π.χ. τους κατούρησαν – βρίσκονται παντού ανάμεσα μας.

Όλες αυτές είναι γνώσεις, που αποκτά κάποιος με την εμπειρία. Δεν είναι ανάγκη να έχεις πτυχίο κτηνιατρικής, για να καταλάβεις, τι περιμένει ένα αδέσποτο γατάκι στην οδό Τοσίτσα.

Οι αρμόδιοι του Επιγραφικού Μουσείου έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση, να προστατεύουν τον χώρο και τις αρχαιότητες. Όμως δεν θα πρέπει, να ζητούν τα ρέστα από εθελοντές, που κάνουν, αυτό που ΔΕΝ κάνει ο Δήμος Αθηναίων.

Σε περίπτωση, που δεν το γνωρίζουν, τους ενημερώνουμε, ότι και το πρόγραμμα στειρώσεων γατιών το «τρέχει» φιλοζωικό σωματείο και όχι η δημοτική αρχή, αν και οφείλει να το κάνει.

Ας περιοριστούν λοιπόν οι υπάλληλοι του Επιγραφικού Μουσείου στο σημαντικό έργο ανάδειξης και προστασίας των αρχαιοτήτων μας, γιατί μόνο αυτό έχουμε, να δείξουμε, και ας αφήσουν τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, σε εκείνους, που γνωρίζουν, πως να το κάνουν.

Σ’ εκείνους, που δίνουν τη ζωή τους και τα χρήματα τους, για να προστατέψουν τ’ αδέσποτα ζώα, τα οποία όλοι οι άλλοι συνήθως κλωτσούν!

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Ο υπεύθυνος του Επιγραφικού Μουσείου την απείλησε επειδή φροντίζει τις γάτες

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

  1. Θάνος

    Από την απάντηση του μουσείου θεωρώ ότι είναι καλύτερα να δοθεί λύση από μια καλή συνεννόηση και συνεργασία για την συγκεκριμένη γάτα. Ίσως θα μπορούσε να γεννήσει και μετά να στειρωθεί, και αυτή, και τα παιδιά της όταν θα φτάσουν σε ηλικία που μπορεί να στειρωθούν.
    Δεν είναι ότι οι άνθρωποι του μουσείου κακοποιούν τα ζώα ή αδιαφορούν σώνει και καλά και εμποδίζουν κάποιον να τα φροντίσει, ο καυγάς έγινε για την στείρωση και μάλιστα λόγο το ότι υπάρχει εγκυμοσύνη. Άρα θα μπορούσε ίσως με την βοήθεια και συμμετοχή όλων, να δοθεί μια λύση για όφελος του ζώου.
    Αν γίνει μια ήρεμη συζήτηση κάτι θα βρεθεί.

    1. Θάνος

      Στο μουσείο μπορεί να θέλουν τις γάτες για να μην εμφανίζονται ποντίκια. Το βρίσκω θεμιτό. Αν όμως τις θεωρούν εργαλεία, μέσα από μια συζήτηση θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αντικείμενα, και άρα μπορεί και να συμβάλλουν στην φροντίδα τους, και να καλύπτονται οι ανάγκες όλων. Θα μπορούσε να συνεργαστούν το μουσείο με το σωματείο.

      Αν ο χώρος είναι τέτοιος που να επιτρέπει στην φύση να αποφασίζει πόσες γάτες θα πεθάνουν και πόσες θα ζήσουν, με την έννοια ότι δεν πέφτουν θύματα ανθρώπων κι αυτοκίνητων, μπορεί να ήταν καλύτερα να περιορίζονταν η φροντίδα στο τάισμα και πότισμα.

  2. evdokia

    Ευχαριστω για την απαντηση,,
    Αναφορα εχει γινει στο ΦΕΙΣ απο μενα ,οπως και απο αλλους που ειδαν την σελιδα.

  3. evdokia

    Για Κυρια Ηλιοπουλου
    Καλη σας μερα,
    Ειδα την αναρτηση σας στη σελιδα Greece exposed,οπου μερες τωρα παρακολουθω να λοιδωρειται η Ελλαδα και ολοι οι Ελληνες συλληβδην,να παρουσιαζονται ολοι οι Ελληνες σαν τερατα ,απο τον διαχειριστη και τους ''φιλοζωους'' που χωρις να σκεφτουν λιγο,κανουν διαφορα εμετικα σχολια και μπουκοταζ στον τουρισμο.Γνωριζω οτι υπαρχουν Ελληνες που κακοποιουν τα ζωα,αλλα απο το σημειο αυτο μεχρι που καποιος ,χρησιμοποιωντας τα φιλοζωα αισθηματα των αλλων,να κανει προπαγανδα και μαλιστα χρησιμοποιωντας φωτο απο ελληνικες σελιδες,αυτο ειναι απαραδεκτο.Υπηρξαν ανθρωποι που σχολιασαν ευγενικα στις αναρτησεις του εν λογω κυριου,αλλα διεγραφησαν.Υπηρξαν ατομα απο Ελλαδα που εγιναν μελη στη σελιδα και εν συνεχεια καταλαβαινοντας τι γινεται εκει,εκαναν αναρτηση στη σελιδα τους,γνωστοποιωντας στους φιλους τους να μη γινουν μελη της Greece exposed.Ελπιζω οτι θα κανετε κατι για να πεσει η καταπτυστη αυτη σελιδα.

    1. eleni

      Ευδοκία, ο συγκεκριμένος διαχειριστής αυτής σελίδας ξέρει μόνο να βρίζει και φυσικά να χρησιμοποιεί την δουλειά των άλλων, χωρίς να αναφέρει, που βρήκε τι, για να διατρανώσει τα φιλοζωικά του αισθήματα!

      Κάντε αναφορά γι' αυτή τη σελίδα στο facebook, δεν βλέπω άλλη λύση!

    2. τομ

      Υπάρχουν αυτοί που κακοποιούν και γύρω τους υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που τους καλύπτουν. Ναι, πολυ καλά κανουν και εκθέτουν τους Έλληνες. Μάλιστα και τα μποϋκοτάζ στον τουρισμο ειναι ευπρόσδεκτα. Αν ΔΕ θέλετε μποϋκοτάζ, στειρωστε φροντιστε τα αδέσποτα και καταγγείλετε αυτούς που τα εγκαταλείπουν και αυτούς που τα φωλιάζουν και τα βασανιζουν

  4. gianna

    Το γεγονός ότι ένας κτηνίατρος μπορεί να στειρώσει μία γάτα που σε 2-3 μέρες ή σε 10 μέρες θα γεννήσει,δε σημαίνει ότι είναι σωστό επιστημονικά ή ότι δεν είναι ανήθικο ηθικά,είναι στυγνή δολοφονία είτε αρέσει στους φιλόζωους είτε όχι.

    Παρά το γεγονός ότι γίνονται τέτοιου είδους πράξεις,η μείωση του αριθμού των αδέσποτων δεν έχει μειωθεί.

    Ναι στη στείρωση ζώων που δεν εγκυμονούν και να στη στείρωση ζώων που εγκυμονούν μέχρι την 25 μέρα της εγκυμοσύνης(διάρκεια στη γάτα 58 μέρες).

    Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα,η έκτρωση σε προχωρημένη εγκυμοσύνη καθώς και η ευθανασία νεογέννητων είναι στυγνή δολοφονία,είναι δύο πράξεις που δε διαφέρουν η μία απ'την άλλη και κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει όταν μιλάμε για υγιή ζώα.

    Χαίρομαι που υπάρχουν συνάδελφοι(αν και λίγοι),που δεν προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις.

    Σωστά οι άνθρωποι του μουσείου δεν επέτρεψαν να φύγει η γάτα από εκεί θα πρέπει όμως αφού τα γατάκια γεννηθούν,στους δύο μήνες να τη στειρώσουν και να δρομολογηθούν και οι στειρώσεις των μικρών όταν φτάσουν σε κατάλληλη ηλικία(από τους 6 μήνες και πάνω).

    1. Θάνος

      «Το γεγονός ότι ένας κτηνίατρος μπορεί να στειρώσει μία γάτα που σε 2-3 μέρες ή σε 10 μέρες θα γεννήσει,δε σημαίνει ότι είναι σωστό επιστημονικά ή ότι δεν είναι ανήθικο ηθικά,είναι στυγνή δολοφονία είτε αρέσει στους φιλόζωους είτε όχι.»

      οι οποίοι έχουν θολώσει από απελπισία λόγο της συμπεριφοράς των ανθρώπων απέναντι στα ζώα.
      Οι δράση τους δεν έχει ως σκοπό να απαλλάξει την ανθρωπότητα από τα ζώα... (αν αυτή η εντύπωση δίνεται)

    2. PITOLAOS

      Το γεγονός ότι ένας κτηνίατρος μπορεί να στειρώσει μία γάτα που σε 2-3 μέρες ή σε 10 μέρες θα γεννήσει,δε σημαίνει ότι είναι σωστό επιστημονικά ή ότι δεν είναι ανήθικο ηθικά,είναι στυγνή δολοφονία είτε αρέσει στους φιλόζωους είτε όχι.

      Το ίδιο ισχύει και για τις εκτρώσεις στις γυναίκες, ανεξάρτητα άν θεωρείται "νόμιμο". ή όχι...(όσο για το ποιοι νομικοί και κρατικοί "λειτουργοί" και με ποιο δικαίωμα νομιμοποιούν θεσμικά ένα φόνο, αυτό είναι μία άλλη πολύ βρώμικη και σκοτεινή υπόθεση).

      Παρά το γεγονός ότι γίνονται τέτοιου είδους πράξεις,η μείωση του αριθμού των αδέσποτων δεν έχει μειωθεί.

      Ναι στη στείρωση ζώων που δεν εγκυμονούν και να στη στείρωση ζώων που εγκυμονούν μέχρι την 25 μέρα της εγκυμοσύνης(διάρκεια στη γάτα 58 μέρες).

      Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα,η έκτρωση σε προχωρημένη εγκυμοσύνη καθώς και η ευθανασία νεογέννητων είναι στυγνή δολοφονία,είναι δύο πράξεις που δε διαφέρουν η μία απ’την άλλη και κάνεις δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει όταν μιλάμε για υγιή ζώα.

    3. τομ

      Όπως διαβάζω, η γάτα ήταν χρόνια εκεί και εδώ και έναν χρόνο υπό την εποπτεια του προσωπικού. Αυτά σημαίνουν ότι δεκάδες γατάκια γεννήθηκαν εκεί! Που είναι αυτά τα ζώα; Η δική μου γνώμη είναι ότι εκεί στο μουσείο έχουν μυαλά μουσείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.