Τον αγώνα που χρειάστηκε να κάνουν οι εθελοντές για να σωθεί ένα άλογο, το οποίο ζούσε για καιρό σε ακατάλληλες συνθήκες εξαιτίας της αδιαφορίας του ιδιοκτήτη του προς αυτό περιγράφει η Λίτσα Πάσσαρη, κάτοικος Αμοργού, καθώς οι άνθρωποι «Animal Zone International» κλήθηκαν να βρουν λύση και να συντηρήσουν ένα ζώο στο οποίο μάλλον κανείς δεν είχε συμπεριφερθεί σωστά.
Ο Αχιλλέας είναι από τις 16 Δεκεμβρίου κάτοικος Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης και στο βίντεο μπορείτε να δείτε κάποιες στιγμές από τη ζωή και τη διάσωση του. Η κα Πάσσαρη περιγράφει με τα εξής λόγια στο facebook τα όσα χρειάστηκε να γίνουν ώστε ο Αχιλλέας να έχει μια ευκαιρία σε μια ζωή που δεν είναι μαρτύριο. Συγκεκριμένα επισημαίνει τα εξής: «Καλό ταξίδι Αχιλλέα! Καλή αρχή στη νέα σου ζωή! Που είμαι σίγουρη ότι θα είναι η καλύτερη, αφού πας στα καλύτερα χέρια. Giannis Brastianos το ευχαριστώ είναι λίγο... Να σταθούμε όμως λίγο στο γιατί ένα άλογο κατέληξε στα χέρια της Animal Zone International.
H απόκτηση ενός ζώου πρέπει να γίνεται μετά από πολύ ώριμη σκέψη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα μεγάλο ζώο, λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους παράγοντες (οικονομικό κόστος, διαθέσιμος χρόνος και χώρος, γνώσεις για το είδος του ζώου κτλ κτλ). Σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε ένα ζώο γιατί είναι της μόδας, ή έχει ο φίλος μας ή εμένα μου αρέσουν τα άλογα (και εμένα οι τίγρεις, να πάρω μία?).
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, του Αχιλλέα, το ζώο πάρθηκε από ανήλικο, χωρίς καν να έχουν γνώση οι γονείς. Φυσικά δεν ήταν προϊόν ώριμης σκέψης αφού σε 1 χρόνο θα έφευγε για σπουδές εκτός Αμοργού, οπότε ποιος θα φρόντιζε το ζώο? Φυσικά δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές, ούτε ο χρόνος, ούτε η οικονομική δυνατότητα, ούτε λήφθηκαν υπόψιν οι ανάγκες του ζώου.
Το αποτέλεσμα ήταν το άλογο να βρίσκεται δεμένο εδώ και εκεί χωρίς την κατάλληλη φροντίδα και με εντελώς αβέβαιο μέλλον. Μία Ιταλίδα το λυπήθηκε και αποφάσισε να το βοηθήσει αλλά μένει στην Αμοργό μόνο 3-4 μήνες το χρόνο και αυτούς όχι συνεχόμενα.
Κάπως έτσι κατέληξε στα χέρια μας. Δεν θα αναφερθώ στο οικονομικό κόστος συντήρησης ενός τέτοιου ζώου που ήταν δυσβάσταχτο για εμάς, δεν θα αναφερθώ στην έλλειψη χεριών για τη φροντίδα του, ούτε στην έλλειψη υποδομής για τη σωστή διαμονή ενός τέτοιου ζώου, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνονται τα υπόλοιπα και πολλά ακόμα.
Θέλω όμως πραγματικά να σας παρακαλέσω να σκέφτεστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ την απόκτηση ενός ζώου. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια που απλά τα βαριόμαστε και τα πετάμε. Από τη στιγμή που παίρνουμε ένα ζώο δεσμευόμαστε με αυτό για όσα χρόνια θα ζει και με ένα άλογο αυτό σημαίνει 30-35 χρόνια ίσως και παραπάνω».
Στην πόλη της Δράμας ο ιδιοκτήτης του σκύλου, που βλέπετε στη φωτογραφία, φόρτωσε το ζώο του στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. του για να το μεταφέρει από το σπίτι του στο κτήμα. Αυτό τονίζει ο φίλος του κηδεμόνα του σκύλου, που δημοσίευσε περιχαρής τη φωτογραφία, η οποία δείχνει το «κατόρθωμα» στο προφίλ του στο facebook.
Έκκληση για τη μεταφορά σκυλιών από το καταφύγιο της Κέβη Αρβανιτάκη στα Καλύβια Αττικής απευθύνουν φιλόζωοι. Αν μπορείτε να βοηθήσετε καλέστε στο τηλέφωνο: 690728188.
Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απευθύνθηκαν χρήστες του διαδικτύου καθώς μέσω facebook και μάλιστα με δημόσια ανάρτηση του ο χρήστης με το όνομα Θεμιστοκλής Ιωαννίδης, πιθανότατα…