Στην έκκληση της Δικαίας Κατσαΐτη για μια νεαρή γάτα που για τρεις ημέρες ήταν εγκλωβισμένη σε μεγάλο βάθος στα θεμέλια μιας οικοδομής στη Λ. Ειρήνης 145 στο Πέραμα Αττικής ανταποκρίθηκε η δημοτική αρχή, η οποία κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό του ζώου.
Στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής επισημαίνονται τα εξής: «Στο κάλεσμα του Δήμου Περάματος ανταποκρίθηκε το πυροσβεστικό σώμα για τη διάσωση αδέσποτης γάτας νεαρής ηλικίας, κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας της Αντιδημάρχου κ. Γκλεζάκου Τσελεκίδου Tριανταφυλλιάς με την Aξιωματικό υπηρεσίας β βάρδιας της 1ης ΕΜΑΚ, πυραγό κ. Τζουμέρκα Αλεξάνδρα, με φιλοζωικά αισθήματα και άψογη συνεργασία με το τμήμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την πενταμελή επιτροπή του Δήμου Περάματος από παρελθόντες χρόνους μέχρι σήμερα.
Το ζώο σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής βρισκόταν εγκλωβισμένο επί τρεις ημέρες σε ιδιόκτητο οικόπεδο και σε βάθος μεγαλύτερο των 16 μέτρων. Το γατάκι απεγκλωβίστηκε με μεγάλη επιτυχία και χαίρει άκρας υγείας.
Η έξοδος αποτελείτο από τον:
Επόπτη της Β´ βάρδιας
Πυρονόμο Ανυφαντή Ιωάννη , ενεργό φιλόζωο που στο παρελθόν μας τίμησε υιοθετώντας ένα αδέσποτο του Δήμου μας.
Με πλήρωμα τους :
Υπαρχιπυροσβέστης Πανέττας Αντώνης
Υπαρχιπυροσβέστης Αλεξανδρής Βαγγελης
Υπαρχιπυρσβέστης Κατσινέλος Αντώνης
Υπαρχιπυροσβέστης Τούντας Αριστείδης
Πυρονόμος Κουτσαυτάκης Ιωσήφ, Υπαρχιπυροσβέστης Σκυλογιάννης Φώτιος και πυροσβέστης Κατώτερης Σπύρος.
Συγχαρητήρια για την άμεση ανταπόκριση της πυροσβεστικής αρχής, είμαστε βαθύτατα υπερήφανοι διότι σώθηκε μία ζωή. Ο κόσμος άλλαξε έγινε καλύτερος από εχθές... Ένα ζώο έχει σημασία!».
Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε ο 28χρονος που σκότωσε το θηλυκό σκυλί του ράτσας Ροτβάιλερ στην Καβάλα στις 2 Μαρτίου 2012. Ο νεαρός κακοποίησε χτυπώντας τον σκύλο θανάσιμα και αφού του είχε δέσει τα πόδια και του είχε κλείσει το στόμα!
Οι 105 μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κερκίνης σήμερα είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα απ’ όσα ήδη γνωρίζουν για τα ζωάκια. Με την καθοδήγηση των εθελοντών του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.) τα παιδιά αντιλήφθηκαν πόσο αυτά τα πλάσματα μας μοιάζουν, πως νιώθουν ό,τι και εμείς. Πώς χαίρονται, πεινάνε και διψάνε, και υποφέρουν.
Η Δήμητρα Τ., εθελόντρια του φιλοζωικού συλλόγου «Συμμετέχω - Αδέσποτα Κατερίνης» κατάφερε το ακατόρθωτο. Ο σκύλος, που ήταν ο φόβος και ο τρόμος του πάρκου – επειδή οι άνθρωποι τον είχαν κακοποιήσει – όχι μόνο τη διάλεξε αλλά και ημέρεψε στα χέρια της. Διαβάστε την ιστορία και τη σχέση ανάμεσα σ’ ένα αδέσποτο πλάσμα και σε μια γυναίκα που νοιάστηκε.