Υιοθέτησε τον σκύλο που βρέθηκε με κομμένα αυτιά στον Αγρίλη Μεσσηνίας

H σκυλίτσα που βλέπετε είναι η Φανή. Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια είχε εντοπιστεί στην περιοχή των Μεγάρων να περιφέρεται μέσα στα αίματα με τα αυτιά της κομμένα. Κάποιος της τα είχε κόψει πιθανότατα με κλαδευτήρι. Το ζώο το εντόπισε για καλή του τύχη η Έλεν Γουίν η γυναίκα που στα Μέγαρα είχε φτιάξει με δικά της έξοδα ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα, το οποίο τον Νοέμβριο του 2012 παραχώρησε στο Δήμο Αθηναίων.
διαβάστε περισσότεραΜπορεί ο ακρωτηριασμός των ζώων για λόγους αισθητικής να απαγορεύεται στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια εντούτοις πολλά είναι τα σκυλιά που χάνουν τα αφτιά και την ουρά τους για να φαίνονται αγριότερα και για να πουλήσουν έτσι καλύτερα μούρη με το νέο απόκτημα οι ιδιοκτήτες τους.
διαβάστε περισσότεραΜπορεί ο ακρωτηριασμός των αυτιών και της ουράς και στα σκυλιά, να απαγορεύεται εδώ και 20 χρόνια, όμως η Ιωάννα Γαλανού, που είναι πρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), δεν θέλει, να το παραδεχτεί, και πασχίζει, να αποδείξει αλλά και να πείσει τους αδαείς για το αντίθετο.
διαβάστε περισσότεραΗ Μαρία Δεκαρίστου, πρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Σπάνιελ Ελλάδος, η οποία είναι και διεθνής κριτής μορφολογίας σκύλων όλων των φυλών με επιστολή, την οποία έστειλε χθες στους βουλευτές, που αποτελούν την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και επεξεργάζονται το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα ζώα και τα ζώα συντροφιάς, τονίζει, γιατί δεν πρέπει να δοθεί περίοδος χάριτος, ώστε αυτοί, που ακρωτηριάζουν τα ζώα τους για «αισθητικούς» λόγους, να επιτρέπεται, να τα παρουσιάζουν σε σχετικές εκθέσεις. Επισημαίνει δε πως αρκετοί εκτροφείς συστηματικά και επί δεκαετίες παρανομούν όχι μόνο κακοποιώντας τα ζώα, αλλά και φοροδιαφεύγοντας!
διαβάστε περισσότεραΧθες δικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση του Σωκράτη Ακριτίδη, κάτοικου Λευκώνα Σερρών, ο οποίος στις 22 Νοεμβρίου του 2009 έκοψε τα αυτιά ενός αδέσποτου σκύλου με κουζινομάχαιρο! Η φρικιαστική διαδικασία του βάρβαρου ακρωτηριασμού του ημιαίμου γερμανικού ποιμενικού κράτησε πάνω από μισή ώρα ενώ το άτυχο ζώο ούρλιαζε από τους αφόρητους πόνους.
διαβάστε περισσότερα