Συγκεντρώνουν υπογραφές ώστε να τεθεί στην Ε.Ε. το θέμα της απαγόρευσης εκτροφής γουνοφόρων ζώων
![Συγκεντρώνουν υπογραφές ώστε να τεθεί στην Ε.Ε. το θέμα της απαγόρευσης εκτροφής γουνοφόρων ζώων](https://www.zoosos.gr/wp-content/uploads/2022/05/FurFreeEurope2020-306x204.jpg)
Την εναντίωση τους στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για στήριξη του κλάδου της γούνας επισημαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Στην ανακοίνωση τους τονίζουν: «Στη πρόσφατη επίσκεψη του στη Δυτ. Μακεδονία, επικεφαλής επιτελείου υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων, ο πρωθυπουργός έκανε μνεία για ειδική αναπτυξιακή μεταχείριση των «γουνοφόρων ζώων». Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι αντίθετοι στη διαχείριση των ζώων ως "πραγμάτων" επιχειρηματικότητας, πόσο μάλλον που δεν εξυπηρετούν βασικές ανάγκες διαβίωσης (π.χ. διατροφή). Η εκτροφή και η θανάτωση ενός ζώου αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα.
διαβάστε περισσότεραΤην αντίθεση του στην βιομηχανία της γούνας εκφράζει με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο Θέμης Δημητρακόπουλος, ο συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα/Προστασία των Ζώων - Τμήμα Οικολογίας - Περιβάλλοντος - Χωρικού Σχεδιασμού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με αφορμή τη διεθνή έκθεση γούνας που διεξάγεται από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου στα Σπάτα στο Metropolitan Expo και μάλιστα ο ίδιος παραβρέθηκε στην διαμαρτυρία που διοργάνωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) για το ίδιο θέμα στον πεζόδρομο της Ερμού την περασμένη Τρίτη.
διαβάστε περισσότεραΜια συμβολική διαμαρτυρία έξω από το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα Αττικής – που διεξάγεται από τις 24/3 η διεθνής έκθεση γούνας - πραγματοποίησαν χθες ακτιβιστές του κινήματος 269life Greece και της ομάδας Vegan For Life.
διαβάστε περισσότεραΣτον πεζόδρομο της Ερμού σήμερα από τις 10:00 έως τις 14:00 φιλόζωοι διαδηλωτές ενημέρωναν τους περαστικούς για ποιους λόγους πρέπει να σταματήσει η εκτροφή γουνοφόρων ζώων και στην Ελλάδα και εξηγούσαν πως τα ζώα αυτά των οποίων τη γούνα φοράμε κακοποιούνται βάναυσα μέχρι θανάτου εξαιτίας της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.
διαβάστε περισσότεραΤεκμηριωμένες απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί πρέπει να απαγορευτεί η εκτροφή γουνοφόρων ζώων (Ε.Γ.Ζ.) στην Ελλάδα;» δίνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και τις συνοψίζει πριν τις αναλύσει διεξοδικά ως εξής: «Γιατί το απαιτεί η ηθική μας, το απαιτεί η λογική».
διαβάστε περισσότεραΗ μη ξεκάθαρη θέση του Αλέξη Τσίπρα - παρά τις ισχυρές πιέσεις - για το γουνεμπόριο άφησε δυσαρεστημένους τους εκπροσώπους των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων, των εμπόρων προϊόντων γούνας, τους βουλευτές της περιοχής, καθώς και τα μέλη των τοπικών οργανώσεων σε Κοζάνη και Καστοριά, που με θέρμη υποστήριζαν ότι θα υπάρχει δέσμευση εκ μέρους του και «άδειασμα» των «οικολόγων» του κόμματος.
διαβάστε περισσότεραMέλη του κινήματος 269life Greece πραγματοποίησαν διαμαρτυρία το μεσημέρι του Σαββάτου στον πεζόδρομο της Ερμού στο κέντρο της Αθήνας συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια, που καταβάλλεται, ώστε να σταματήσει η βιομηχανία της γούνας να εξοντώνει εκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο για να τονώνεται η ματαιοδοξία των ανθρώπων.
διαβάστε περισσότεραΜε αφορμή την παγκόσμια κινητοποίηση κατά της γούνας (Παγκόσμια Παρασκευή κατά της Γούνας, «FUR FREE FRIDAY», 28 Νοεμβρίου) η Ομάδα για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τμήμα Οικολογίας - Περιβάλλοντος - Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δηλώνει την αμέριστη υποστήριξή της στις διαμαρτυρίες που διοργανώνονται από κινήσεις και οργανώσεις κατά της γούνας και στη χώρα μας.
διαβάστε περισσότεραΤην αντίθεση του με το προεκλογικό σποτ των τοπικών φορέων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καστοριά για την προώθηση του αιματοβαμμένου εμπορίου της γούνας εκφράζει ο Θέμης Δημητρακόπουλος συντονιστής της Ομάδας για τα Δικαιώματα και την Προστασία των Ζώων/Τομέας Οικολογίας και Περιβάλλοντος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
διαβάστε περισσότερα