Κέρκυρα: Καταδικάστηκε με αναστολή ιδιοκτήτης 2 θαλάσσιων λεόντων που εξανάγκαζε τα ζώα σε παραστάσεις τσίρκο (βίντεο)
.jpg)
Της Ελένης Ηλιοπούλου
Η ολοκληρωτική άγνοια της νομοθεσίας - σχετικά με την προστασία των ζώων - και η ασχετοσύνη των αρμοδίων υπαλλήλων για όσα υφίστανται άγρια ζώα σε αιχμαλωσία, που αναγκάζονται να παίρνουν μέρος σε παράνομες (στην Ελλάδα) παραστάσεις τσίρκο, αποδεικνύεται από έγγραφο υπηρεσίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
διαβάστε περισσότεραΜε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Κατά της Αιχμαλωσίας των Κητωδών (Π.Κ.Α.Κ.) αναφορικά με τους θανάτους των τεσσάρων δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής, επισημαίνει ότι έρχεται ξανά στο προσκήνιο το αίτημα της για την απαγόρευση της αιχμαλωσίας δελφινιών και λοιπών κητωδών στη χώρα μας.
διαβάστε περισσότεραΣτις 19 Ιουνίου του 2015 αναμένεται να εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της καταγγελίας, που κατέθεσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την παράβαση κατ' εξακολούθηση του άρθρου 12 και 13 του Ν.4039/2012 από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με την πραγματοποίηση παραστάσεων στο παράνομο δελφινάριο του.
διαβάστε περισσότεραΚαι ενώ έχουν περάσει μόλις μερικά 24ωρα από την ημέρα που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέσυρε την τροπολογία που θα νομιμοποιούσε για «θεραπευτικούς» σκοπούς τις κωλοτούμπες των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ένα νέο νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο ξανά για την νομιμοποίηση της εκμετάλλευσης αυτών θηλαστικών.
διαβάστε περισσότεραΑύριο στα στις 10:00 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Κτίριο 8 και Αίθουσα 1) στο ισόγειο αναμένεται να εκδικαστεί η καταγγελία που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για την παράβαση κατ' εξακολούθηση του άρθρου 12 και 13 του Ν.4039/2012 από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με την πραγματοποίηση παραστάσεων στο δελφινάριο του.
διαβάστε περισσότεραH Δήμητρα Δερνίκου που είναι υπεύθυνη παραγωγής της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» απάντησε στο ρεπορτάζ μας σχετικά με τον σκύλο, ο οποίος παρουσιάζεται στο τέλος της παράστασης «Φάουστ» στη σκηνή του θεάτρου.
διαβάστε περισσότεραΈναν σκύλο χρησιμοποιεί ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθέτης της παράστασης «Φάουστ» του Γκαίτε, η οποία παίζεται στην Αθήνα στο θέατρο «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών». Την καταγγελία αυτή έκανε στο www.zoosos.gr η Ματίνα Ποτήρη, η οποία αύριο θα καταθέσει και σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
διαβάστε περισσότεραΣτη σημαντική νίκη που πέτυχαν φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις με τη δική τους συνδρομή τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Εξηγούν μάλιστα πως προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων εντός και εκτός Ελλάδας η γνωστοποίηση της «κρυφής» αλλά και φωτογραφικής διάταξης, που θα επέπτρεπε τη νομιμοποίηση των παραστάσεων στο παράνομο δελφινάριο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.
διαβάστε περισσότερα