Τα 5 ορφανά αρκουδάκια που φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
Στο Νυμφαίο της Φλώρινας φιλοξενούνται οι αρκούδες που φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Μεταξύ αυτών και πέντε μη ενήλικα άτομα. Για τη φροντίδα τους και τις συνήθειες…
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο συγγραφέας και μπλόγκερ Μανώλης Ανδριωτάκης στην προσωπική του ιστοσελίδα στις 22 Φεβρουαρίου του 2011 κάνει τον γύρο του διαδικτύου εδώ και χρόνια. Η φωτογραφία «μιλάει» από μόνη της αλλά κανείς δεν κάνει τον κόπο να ψάξει την ιστορία πίσω από την εικόνα ή να αναφέρει τον δημιουργό της.
Οι περισσότεροι από εκείνους που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τα Μ.Μ.Ε. στην Ελλάδα θεωρούν περιττό να αναφέρουν τις πηγές, από τις οποίες αντλούν το πρωτογενές υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα), που παρουσιάζουν ως δικό τους. Προτιμούν απλά να κλέβουν την δουλειά των άλλων. Και το κάνουν ανενόχλητοι.
Βλέποντας τη φωτογραφία σκεφτήκαμε όχι μόνο πόσο υποφέρουν στην Ελλάδα οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες αλλά πόσο πραγματικά βασανίζονται και τα ανάπηρα ζώα που είχαν την ατυχία να γεννηθούν σε αυτό τον τόπο.
Αυτός είναι ο πολιτισμός μας
Γράφει ο Μανώλης Ανδριωτάκης: «Αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Μια συνηθισμένη ημέρα στα Μελίσσια. Μια κυρία έχει παρκάρει το όχημά της μπροστά απ’ τη ράμπα, έχει ανάψει τα αλάρμ, και κάνει τις δουλειές της.
Ο ευγενικός άνθρωπος στο καρότσι, έχει κάνει τις δουλειές του και θέλει να περάσει απέναντι, αλλά λόγω του παρκαρισμένου αυτοκινήτου δε μπορεί. Κάνουμε φασαρία για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.
Λίγα λεπτά μετά εμφανίζεται μια φουριόζα κυρία. Στο "ντροπή σας", απαντάει "έχετε δίκιο" και φεύγει χωρίς άλλη κουβέντα. Ο άνθρωπος στο καρότσι της έχει κολλήσει ένα αυτοκόλλητο στο τζάμι.
Έχει κολλήσει δεκάδες απ’ αυτά, μου είπε. Το αυτοκόλλητο γράφει: Ευχαριστούμε που σταθμεύετε στα πεζοδρόμια και τις ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Διευκολύνετε τη ζωή μας.
Από κάτω έχει το σήμα των ΑμεΑ κι ένα παιδικό καρότσι. Ο άνθρωπος στο καρότσι μου έδειξε ότι στην άλλη άκρη του πεζοδρομίου δεν υπάρχει ράμπα. Πρέπει να κατέβει στο δρόμο, δίπλα απ’ τα αυτοκίνητα. Το ίδιο και οι μητέρες με τα καρότσια.
Ο άνθρωπος στο καρότσι χωρίς να χάσει το χαμόγελό του, μου είπε ότι αυτά γίνονται καθημερινά. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Έτσι συμπεριφερόμαστε σε όσους δεν τυχαίνει να είναι αρτιμελείς; Έτσι συμπεριφερόμαστε στα ίδια τα παιδιά μας, αφήνοντας τις μητέρες να κυκλοφορούν τα καρότσια κάτω απ’ τα πεζοδρόμια;
Να παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας όπου λάχει; Αυτός είναι ο πολιτισμός μας; Δυστυχώς, αυτός είναι ο πολιτισμός μας. Η συμπεριφορά μας απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες, απέναντι στις μητέρες, στους άτυχους, τους αναξιοπαθούντες, τους αδύναμους, αυτή δείχνει ποιός είναι ο πολιτισμός μας κι όχι τα ιδεολογήματα περί φιλόξενου μεσογειακού λαού. Τί είμαστε, με δυο λέξεις; Ανάλγητοι και απολίτιστοι».
Διαβάστε επίσης:
Μετά την δημόσια καταγγελία επέτρεψαν την είσοδο σκύλων – οδηγών τυφλών ατόμων στο κολυμβητήριο
Δημοσίως ζητάει συγνώμη από την τυφλή επιβάτιδα ο πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Α.
Εμπόδιζε τον σκύλο – συνοδό τυφλού να μπει στο ΜΕΤΡΟ παρά το γεγονός ότι του έδειξαν τη νομοθεσία
Ο πρώτος – σκύλος συνοδός τυφλής που βοηθάει ασθενείς στο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης
Επέτρεψαν στον σκύλο να επιβιβαστεί μαζί της στο ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.
Νέα Σμύρνη: Απαγόρευσαν σε ταβέρνα την είσοδο σε σκύλο – συνοδό τυφλής
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr