Στις 13 Ιουνίου 2012 έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Ζώων Πάρου (P.A.W.S.). Διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο Τύπου, ποια είναι τα μέλη, που το απαρτίζουν, με διετή θητεία:
Πρόεδρος: Ricardo Sippl
Αντιπρόεδρος: Barbara Buerki
Γενικός Γραμματέας: Λένα Γιακουμοπούλου
Ταμίας: Helena Mueller
Μέλος: Στέλλα Κώστα
Αναπληρωματικά Μέλη: Abraham Van Spronsen, Μαρία Τσελεκούνι και Marilyn Coots
Διαβάζοντας τα ονόματα διαπιστώνουμε, ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, που συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. δεν είναι ντόπιοι, δεν είναι Έλληνες κάτοικοι του νησιού αλλά ξένοι κάτοικοι του νησιού.
Αλήθεια γιατί η προστασία των ζώων αφορά κατά κύριο λόγο κατοίκους της Πάρου από το εξωτερικό και όχι τους ντόπιους; Έχουν καλύτερη παιδεία από τη δική μας; Εκείνοι διδάχτηκαν, να αγαπούν, και να προστατεύουν τα ζώα και εμείς όχι;
Μπορεί αυτή η προσέγγιση να φαίνεται επιδερμική, όμως δυστυχώς αληθεύει! Ειδικά στα νησιά μας κυρίως οι ξένοι είναι εκείνοι, που νοιάζονται για τα ζώα. Και εμείς ρωτάμε, γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;
Διαβάστε επίσης:
Εκλογές διεξάγει ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου
Βοηθήστε τα ζώα της Πάρου συμμετέχοντας στις εκλογές του PAWS
Πάρος: Αγελάδα με δεμένα τα πόδια & το κεφάλι κακοποιείται συστηματικά από τον ιδιοκτήτη της
Θα δικαστεί ο άνδρας που κακοποιούσε το μουλάρι του στην Παροικιά της Πάρου
Πάρος: Βρήκε 4 νεογέννητα κουτάβια ζωντανά κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα στον κάδο σκουπιδιών
Συνόδευε με το αγροτικό τις αλυσοδεμένες αγελάδες, που μετά βίας περπατούσαν στην Χρυσή Ακτή Πάρου
Ποινή - «χάδι» με αναστολή για τον άνδρα που βασάνιζε τον σκύλο του στην Πάρο αφήνοντας τον χωρίς τροφή & νερό
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
3000 σκυλιά πεθαίνουν κάθε χρόνο με την μέθοδο της ευθανασίας στην αγγλία επειδή δεν βρέθηκε κάποιος να τα πάρει απο το καταφύγιο.
Πολλά σωματεία στέλνουν σκυλιά στο εξωτερικό για πειράματα έναντι αντιτίμου 300 ευρώ το κεφάλι.Πολλές φορές τους πιάνουν στα λιμάνια.
Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο σωματείο ,απλά λέω ότι μπορεί να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που δεν βρίσκονται Ελληνες στα καταστατικά των σωματείων αυτών. Πρέπει να ελέγχουμε λίγο και να μην μας επηρεάζουν οι εντυπωσεις.
Δυστυχώς υπάρχει έλλειμα πολιτισμου και φιλοζωίας σε ολη την Ελληνική Κοινωνία γενικώτερα. Αυτό ειναι αλήθεια.
Ομως απο την άλλη Φιλοζωία στην Πάρο δεν αποδεικνύεται ουτε εξαντλειται με συμμετοχή στις εκλογές ενος συγκεκριμένου σωματείου. Υπάρχουν ενεργοί φιλοζωοι στο νησί οποιοι δρουν εθελοντικά ή ομαδικά και προσφέρουν εργο για το καλό των ζώων αλλά δεν επιθυμουν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο σύλλογο. Το γιατί ειναι ενα άλλο ζητημα. Ομως δεν μπορει να ισχυριστεί κάποιος οτι δεν υπαρχουν Φιλοζωοι στην Παρο και οτι κυρίως οι ξένοι ενδιαφέρονται για τα ζώα επειδή δεν έχει Ελληνες στο ΔΣ του συγκεκριμένου συλλογου.
Όχι μόνο στην Πάρο, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας είναι οι ξένοι κάτοικοι και οι ταξιδεμένοι ντόπιοι εκείνοι που προωθούν το θέμα της Ζωοφιλίας, και ναι,
"Έχουν καλύτερη παιδεία από τη δική μας; Εκείνοι διδάχτηκαν, να αγαπούν, και να προστατεύουν τα ζώα και εμείς όχι;"
Δυστυχώς.
Σουλτάνα Ζορπίδου
για τη Ζωόφιλη Δράση Καστοριάς