Ο ιππόκαμπος (Hippocampus ramulosus) είναι ένα προστατευόμενο είδος ψαριού που συνήθως συναντάται στα θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας και πιο σπάνια τον βλέπουμε να κολυμπάει στα μεσόνερα.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» ο ιππόκαμπος και στην Ελλάδα απειλείται από την καταστροφή των θαλάσσιων λιβαδιών, αλλά και γιατί σε κάποιες περιοχές γίνεται παρανόμως η αλίευση του αφού τον πωλούν ως σουβενίρ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ιππόκαμπου είναι η ιδιόρρυθμη ζωοτοκία του. Τα αυγά του θηλυκού τα παραλαμβάνει ο αρσενικός και τα τοποθετεί σε ειδικό ασκό της κοιλιάς του όπου και εκεί εκκολάπτονται. Μετά δε την εκκόλαψη ο ασκός σχίζεται και εξέρχονται οι μικροί ιππόκαμποι.
Οι αρχαίοι συγγραφείς όπως ο Πλίνιος, ο Διοσκουρίδης κ.ά. απέδιδαν στον ιππόκαμπο θεραπευτικές ιδιότητες. Αντίθετα ο Αιλιανός θεωρεί το κρέας του ιππόκαμπου δηλητηριώδες. Λόγω της σχεδόν όρθιας στάσης του και της ανατομίας της κεφαλής του που προσομοιάζει με εκείνη του αλόγου σε πολλές γλώσσες η κοινή του ονομασία είναι αλογάκι ή άλογο της θάλασσας.
Ο Δήμος Αθηναίων ζητά την εθελοντική συμμετοχή εκείνων που θέλουν να βοηθήσουν αδέσποτα της πρωτεύουσας είτε με τη σίτιση τους, ή φιλοξενία (με όλα τα…
Το σκελετωμένο σκυλί που περιφερόταν άρρωστο στην Χασιά Αττικής κατάφερε να εντοπίσει να μεταφέρει στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. ο Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής «ΑΓΑΠΑΖΩ» χάρη στη βοήθεια του Θανάση Καλογερόπουλου που το τάιζε συστηματικά πηγαίνοντας καθημερινά εκεί από το Ίλιον που διαμένει
Τεκμηριωμένες απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί πρέπει να απαγορευτεί η εκτροφή γουνοφόρων ζώων (Ε.Γ.Ζ.) στην Ελλάδα;» δίνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και τις συνοψίζει πριν τις αναλύσει διεξοδικά ως εξής: «Γιατί το απαιτεί η ηθική μας, το απαιτεί η λογική».
Tα γεννάει και μετα τα τρώει. .....