Αυτό το δέντρο θα το μαδήσω! (Βίντεο)
Μια από τις ψιψίνες που φροντίζει η Γωγώ Ραγκούση στην Παροικιά της Πάρου είναι και ο Αμόρε, ο οποίος τα έβαλε με τα κλαδιά ενός δέντρου που βρίσκονται στα σοκάκια της περιοχής.
Της Ελένης Ηλιοπούλου
Απροσδόκητη τύχη είχαν δύο κουταβάκια που εντοπίστηκαν το περασμένο Σάββατο να περιφέρονται αδέσποτα στην Παλαιά Φώκαια Αττικής και συγκεκριμένα στη παραλία όπου βρίσκεται το μπιτς μπαρ «Castus».
Η Εύη Γκάγκα (στη μέση) βρήκε τα κουτάβια, η Μαρίνα και η Βίκυ τα υιοθέτησαν.
H Εύη Γκάγκα, που αρχικά τα εντόπισε, μάζεψε και τα τέσσερα μωρά – που είναι περίπου πέντε εβδομάδων – για να τα σώσει, καθώς κινδύνευαν όχι μόνο από την ασιτία και τη δίψα αλλά και από τα διερχόμενα οχήματα στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου. Αρχικά τους έδωσε τροφή και νερό και τα αποπαρασίτωσε για να τα απαλλάξει από τα τσιμπούρια και ψύλλους.
Ο Κάστους στάθηκε πολύ τυχερός.
Τα δύο πρώτα σκυλάκια τα έστειλε στην κτηνίατρο της ώστε να βρουν οικογένειες και τα άλλα δύο τα κράτησε μαζί της ψάχνοντας και γι’ αυτά ανθρώπους, που θα τα αγαπούν σαν παιδιά τους. Και πράγματι αυτό συνέβη. Δύο γυναίκες, που έτυχε να δουν τα σκυλάκια χθες στην παραλία, δεν χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να αποφασίσουν ότι θέλουν να μεγαλώσουν αυτά τα μωρά και να τους προσφέρουν ό,τι τους πρέπει. Ήταν μάλλον έρωτας με την πρώτη μάτια και είπαν το «ναι» μετά και από μια δεύτερη σκέψη.
Η Μαρίνα πήρε το μαύρο αρσενικό κουταβάκι που και λόγω χρώματος είχε ελάχιστες πιθανότητες να βρει σπιτικό. Μετά από μια ολιγόλεπτη κουβέντα με τον σύζυγο της και την παρέα τους έγινε η μαμά του Κάστους, ο οποίος έφαγε, ήπιε και απόλαυσε τα χάδια και τις αγκαλιές της οικογένειας του.
Η Εριέττα Καραμπέτσου, που είναι εκπαιδεύτρια σκύλων, έδωσε στη Μαρίνα τηλεφωνικά τις πρώτες οδηγίες για τη φροντίδα του κουταβιού, και αύριο ο μικρός αναμένεται να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στην κτηνίατρο και τα πρώτα εμβόλια. Ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η εκπαίδευση της οικογένειας για να είναι ομαλή η συνύπαρξη και η συμβίωση τους στο σπίτι. Το δεύτερο κουταβάκι, το θηλυκό, το υιοθέτησε η Βίκυ και το ονόμασε Σάγια.
Επειδή είναι πραγματικά λίγες οι περιπτώσεις που αδέσποτα ζώα έχουν τέτοια τύχη και τόσο σύντομα κρίναμε σημαντικό να το αναφέρουμε, καθώς ευτυχώς παντού υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι νοιάζονται.
Ο Κάστους παίρνει τον υπνάκο του στην παραλία...
Εντούτοις πρέπει να επισημάνουμε ότι η υιοθεσία ενός ζώου συντροφιάς δεν πρέπει ποτέ να γίνεται μόνο λόγω του ενθουσιασμού μας ή επειδή μας το ζητάει το παιδί μας. Τα ζώα έχουν ανάγκες και όσο μεγαλώνουν παύουν να είναι τόσο χαριτωμένα και παιχνιδιάρικα όσο είναι τα γατάκια και τα σκυλάκια τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Γι’ αυτό αν δεν είστε διατεθειμένοι να τα φροντίσετε, δεν αντέχετε ούτε οικονομικά το κόστος τους (εμβόλια, τροφές, στείρωση, θεραπείες που ενδεχομένως χρειαστούν κ.ά.) δεν πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη τους.
Άξιο λόγου είναι και το γεγονός ότι σε αυτή την παραλία χθες βρέθηκαν φιλόζωοι οι οποίοι είχαν μαζί τους, στο αυτοκίνητο τους, όλα τα απαραίτητα για να ανακουφίσουν τα σκυλάκια. Θυμηθείτε στις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις να είστε πάντα εφοδιασμένοι με ξηρά τροφή για τα αδέσποτα καθώς είναι βέβαιο ότι θα τη χρειαστείτε, αφού παντού στην Ελλάδα υπάρχουν πεινασμένα ζώα. Ένα μπουκάλι με πόσιμο νερό και ένα μπουκάλι με υγρό για την απομάκρυνση των παράσιτων θα σας φανούν απολύτως χρήσιμα, ώστε το ζώο και να ξεδιψάσει και να ανακουφιστεί από τα τσιμπούρια και τους ψύλλους. Φυσικά οι γνωρίζοντες έχουν συνήθως μαζί τους σύριγγες και αμπούλες θειικής ατροπίνης καθώς αποτελούν το αντίδοτο για κάποια είδη δηλητηρίων που χρησιμοποιούνται στις φόλες.
Διαβάστε επίσης:
Αδέσποτος σημαίνει μόνος απέναντι σε όλους (βίντεο)
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
Ενταξει αλλη μια ωραια ιστορια, αλλα το πως πραγματικα θα εξελιχθουν τα πραγματα, θα το δουμε σε κανα χρονο απο τωρα. Καλου κακου κρατηστε καποιο τηλεφωνο, κατι για επικοινωνια και ερχεστε τοτε ξανα σε επαφη.
Τα ζωα ΔΕΝ ειναι επιπλα, ουτε τα παιρνεις για να τα εχεις πχ. ως μπαλκονοσκυλα...
Σε καθε περιπτωση οτι το καλυτερο, ειδικα για τα σκυλακια.