Το ημίαιμο Epaniel Bretton, που βλέπετε στις φωτογραφίες, βρέθηκε πριν από μερικές εβδομάδες να κείτεται ζωντανό μέσα σ’ έναν κάδο στην περιοχή της Άνω Σύρου. Το ζώο έφερε τραύματα από δάγκωμα. Ο κάφρος, που το ξεφορτώθηκε, είναι δύσκολο να αντιληφθεί το μικρό ή μεγάλο αντίκτυπο της πράξης του, γιατί απλά δεν τον ενδιαφέρει.
Τώρα ο μικρούλης ζει ζωή χαρισάμενη με τη νέα του οικογένεια στο Τορόντο στον μακρινό Καναδά. Μέσα στην ατυχία του στάθηκε εξαιρετικά τυχερός…Όμως το πώς συμπεριφέρονται κάποιοι στα ζώα πρέπει να αφορά όλους μας. Στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας (δηλαδή σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια) το τι συμβαίνει στα ζώα, το τι υφίστανται, πρέπει να ενδιαφέρει κυρίως ή και αυτούς που ζουν από τον τουρισμό.
Κανείς δεν πάει για τουρισμό στους κάφρους
Ακόμα και αν δεν είναι δικό τους το πλάσμα που υποφέρει, κακοποιείται συστηματικά ή θανατώνεται και ανήκει στον γείτονα, (ή είναι αδέσποτο ή της άγριας πανίδας) οφείλουν να νοιάζονται, γιατί αυτό σημαίνει κοινωνία, συνύπαρξη, πολιτισμός άρα και τουρισμός. Κανείς δεν θέλει να επισκέπτεται περιοχές της οποίας οι κάτοικοι είναι κάφροι.
Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες δεν επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και την χαρακτηρίζουν τριτοκοσμική επειδή οι κάτοικοι της συμπεριφέρονται με φριχτό τρόπο στα υπόλοιπα έμβια όντα. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι θα πρέπει και αυτοί να δώσουν έμφαση σε τέτοια θέματα από το να ασχολούνται μόνο με γιορτές και πανηγύρια.
Διαβάστε επίσης:
Μια ιστορία για ένα σκυλάκι που από τα σκουπίδια της Σύρου θα φτάσει στο Τορόντο…
Τι είδε η Φινλανδή στην Κρήτη και αγανάκτησε;
Τι είδε η τουρίστρια στο Ανατολικό Πήλιο και σοκαρίστηκε;
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr