Προϊόντα διατροφής για πραγματικά φιλόζωους
Κριθαρένια παξιμάδια θα βρείτε στα περισσότερα ελληνικά νησιά και όχι μόνο. Μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για δεκάδες συνταγές αναίμακτης διατροφής.
Μια συνταγή που δεν θα σας στερήσει τη δυνατότητα να απολαύσετε τώρα στις γιορτές τα αγαπημένα σας μελομακάρονα. Αντί για μέλι στη συνταγή χρησιμοποιείτε πετιμέζι.
Υλικά
Α
250 γρ. Χυμός πορτοκάλι
500 γρ. Λάδι (Ελαιόλαδο)
175 γρ. Νερό
200 γρ. Ζάχαρη καστανή
80 γρ. Πετιμέζι ανακατεμένο με νερό (μισό-μισό)
Β
8 γρ. Αμμωνία
8 γρ. Κανέλλα
4 γρ. Γαρύφαλλο
4 γρ. Μοσχοκάρυδο
3 Βανίλιες
2 Πορτοκάλια (ξύσμα)
Γ
1050 γρ. Αλεύρι (Πολύσπορο ή κανονικό)
12 γρ. Μπέικιν πάουερ
250 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
Οδηγίες
Ενώνουμε τα υλικά της Α και της Β ομάδας ανακατεύοντας τα ελαφριά χωρίς όμως να χρησιμοποιήσουμε μίξερ. Στη συνέχεια χύνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο Γ και το ζυμώνουμε για να ομογενοποιηθεί.
Στην συνέχεια πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο C βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.
Υλικά για το Σιρόπι:
½ λίτρο Νερό
100 ml Πετιμέζι
1 κιλό Ζάχαρη καστανή
1 Λεμόνι κομμένο στη μέση
1 Ξυλάκι κανέλα
2 γρ. Γαρύφαλλο
Αφού έχετε αφήσει να κρυώσουν τα «κουλούρια» τα βάζετε μέσα στο ζεστό σιρόπι για ένα λεπτό ή περισσότερο αναλόγως πάντα με το πόσο σιροπιαστά θέλετε τα μελομακάρονα σας. Στη συνέχεια και αφού τα βάλετε στις πιατέλες τα πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια.
Τη συνταγή βρήκαμε στο facebook και στην ομάδα «Χορτοφάγοι και βίγκαν Ελλάδος- Vegeterians and vegans of Greece».
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr