Τι ισχύει για τη μεταφορά κυνηγόσκυλων με κλουβιά, τρέιλερ, μπαγκαζιέρες κ.ά.
Ο νόμος 4830/2021 ουσιαστικά επιτρέπει στους κυνηγούς να κάνουν ό,τι θέλουν και κατά τη μεταφορά των σκυλιών τους, αφού η αναφορά που κάνει στους όρους,…
Στο κτηνιατρείο της Μαρίας Κοκλιώτη στη Σαλαμίνα μετέφερε χθες τον σκύλο της μια γυναίκα όταν διαπίστωσε ότι το ζώο δεν μπορούσε ούτε να πιει, ούτε να τραφεί και προσπαθούσε με τα πόδια του να βγάλει κάτι από τη μουσούδα του. Ουσιαστικά το ζώο προσπαθούσε να βγάλει το κόκκαλο της χοιρινής μπριζόλας, που είχε σφηνώσει στο στόμα του.
Σύμφωνα με την κτηνίατρο που δημοσίευσε τη φωτογραφία στο facebook: «Η ιδιοκτήτρια της Ήρας μόλις γύρισε από τη δουλειά την είδε να τρίβει με τα μπροστινά της πόδια τη μύτη και το στόμα της και να μην μπορεί να φάει ούτε να πιει τίποτα.
Την έφερε αμέσως στο κτηνιατρείο, όπου διαπιστώσαμε ότι ένα κόκκαλο από χοιρινή μπριζόλα είχε καρφωθεί και σφηνώσει εγκάρσια στον ουρανίσκο της. Το κόκκαλο αφαιρέθηκε και συστήθηκε να μην της ξαναδώσει οποιουδήποτε είδους κόκκαλα. Οι αιχμηρές του άκρες θα μπορούσαν να είχαν τραυματίσει οποιοδήποτε σημείο του γαστρεντερικού σωλήνα εάν το είχε καταπιεί. Μη δίνετε κόκκαλα στα σκυλιά σας!!!!!».
Διαβάστε επίσης:
Τα κόκκαλα είναι επικίνδυνα και για τους σκύλους και για τις γάτες (βίντεο)
Τα κόκκαλα στην τροφή μπορούν να σκοτώσουν τον σκύλο και την γάτα
Τα κόκκαλα βλάπτουν σοβαρά την υγεία των σκυλιών και των γατιών
Επιζήμια για την υγεία των σκυλιών η κατανάλωση ωμού κρέατος
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr