Καμπάνια για την συγκέντρωση 8.000 ευρώ ώστε να φτιάξουν ένα αδειοδοτημένο κτηνιατρείο στο οποίο εθελοντές κτηνίατροι θα στειρώνουν δωρεάν αδέσποτα ζώα ή ζώα των οποίων οι κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ξεκίνησε και μέσω διαδικτύου ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» (Φ.Ε.Π.).
Ο σύλλογος κάνει αυτό το βήμα καθώς η δημοτική αρχή δεν πρόκειται ποτέ να μπει στη διαδικασία να φτιάξει ένα δημοτικό κτηνιατρείο ώστε με το μικρότερο δυνατό κόστος να φροντίζονται εκεί (στειρώσεις, εμβολιασμοί, επεμβάσεις) τα σκυλιά και τα γατιά που ζουν στο νησί και υποφέρουν από την αδιαφορία των κατοίκων.
Οι Φ.Ε.Π. καλούν όλους εκείνους που μπορούν να συνδράμουν οικονομικά για να γίνει ο στόχος τους πραγματικότητα να βοηθήσουν καταβάλλοντας όποιο ποσό θέλουν. Στην ανακοίνωση τους για την καμπάνια αυτή τονίζουν: «Στην Πάρο βρίσκουμε συνέχεια πεταμένα κουταβάκια και νεογέννητα γατάκια σε κάδους σκουπιδιών ή σε χωράφια. Τα ανεπιθύμητα κουτάβια δημιουργούνται από τις ανεξέλεγκτες γέννες των αλυσοδεμένων σκυλιών που είναι για φύλαξη του κοπαδιού ή του χωραφιού.
Στην Πάρο εξαθλιωμένες γάτες αναζητούν τροφή γύρω από τους κάδους ή πεθαίνουν άρρωστες, χτυπημένες από αυτοκίνητα ή από δηλητήρια. Αυτές οι εικόνες δεν ανταποκρίνονται στο πολιτιστικό επίπεδο που θέλει να προβάλει το νησί μας. Ποιος είναι ο τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές τις τραγικές εικόνες;
ΜΟΝΟ Η ΣΤΕΙΡΩΣΗ!
ΜΟΝΟ η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ εξασφαλίζει τον έλεγχο των γεννήσεων και τη μείωση των αδέσποτων. Σ’ ένα νησί όπως η Πάρος μπορούμε να ελέγξουμε τον πληθυσμό των ανεπιθύμητων και αδέσποτων ζώων με συστηματικές στειρώσεις.
Η παγκόσμια φιλοζωική κοινότητα αναγνωρίζει τη στείρωση ως τη μόνη πολιτισμένη και επιστημονικά αποδεκτή μέθοδο ελέγχου και διαχείρισης του αδέσποτου πληθυσμού. Είναι μια επέμβαση απλή, σώζει ζωές, εξασφαλίζει την υγεία του ζώου και μειώνει την επιθετικότητα. Η συστηματική στείρωση είναι δυνατόν να γίνει με ελάχιστο κόστος μόνο αν ιδρύσουμε ένα φιλοζωικό νόμιμο κτηνιατρείο όπου εθελοντές κτηνίατροι:
-ΔΩΡΕΑΝ θα στειρώνουν αδέσποτες γάτες και σκυλιά.
-ΔΩΡΕΑΝ θα στειρώνουν ΚΑΙ δεσποζόμενα ζώα που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες.
Για να πετύχουμε το στόχο μας: Φιλοζωικό Νόμιμο Κτηνιατρείο Φ.Ε.Π. ξεκινάμε οικονομική εκστρατεία για να συγκεντρώσουμε 8.000 ευρώ. Οποιοδήποτε ποσό θα μας βοηθήσει».
Μπορείτε να στείλετε ή να καταθέσετε χρήματα με τρεις τρόπους
Μέσω Paypal στο email: [email protected]
Στον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου στην ALPHA BANK: 62500 2002 006798
ΙΒΑΝ GR48 0140 6250 6250 0200 2006 798 SWIFT/BIC: CRBAGRAA με την ένδειξη: κτηνιατρείο
Ή μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας: http://gogetfunding.com/fepveterinary/
Διαβάστε επίσης:
Στις 3 Απριλίου αρχίζει τη λειτουργία του στη Νάουσα το κτηνιατρείο του συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου»
Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου: Αδυνατούμε να φροντίσουμε τα αδέσποτα που εσείς δημιουργείτε!
Βρήκαν 9 κουτάβια κλεισμένα σε σακούλα πεταμένα σε κάδο στα Μάρμαρα της Πάρου
Θα δικαστεί ο άνδρας που κακοποιούσε το μουλάρι του στην Παροικιά της Πάρου
Συνόδευε με το αγροτικό τις αλυσοδεμένες αγελάδες, που μετά βίας περπατούσαν στην Χρυσή Ακτή Πάρου
Η Π.Φ.Π.Ο. ζητάει εντατικούς ελέγχους για την κατάργηση του παστουρώματος των ζώων
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
Εξ όσων γνωρίζω, στην Πάρο γίνονται ήδη στειρώσεις σε συνεργασία με τους τοπικούς κτηνιάτρους σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές. Δεν θα ήταν προτιμότερο να ενισχύσουν μια καλή συνεργασία που ήδη υπάρχει και να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που θα προκύψουν από τον 'έρανο' (ή 'crowdfunding', αν προτιμάτε) για να στειρώσουν; Με 8.000 ευρώ μπορούν να στειρωθούν λίγες εκατοντάδες γάτες, στις τρέχουσες τιμές για τις αδέσποτες γάτες του νησιού. Τα πάγια έξοδα του ιατρείου πώς θα καλύπτονται μετά; Συντήρηση κλπ; Τέλος, δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του νησιού αδιάφοροι, βάναυσοι προς τα ζώα. Υπάρχει ένας ικανός αριθμός ανθρώπων που (κρυφά ή φανερά) εργάζονται σκληρά για να βοηθήσουν τα ζώα του νησιού, που στειρώνουν αδέσποτες γάτες, όλα, τα τελευταία χρόνια, πληρώνοντας συχνά από την τσέπη τους, τις φροντίζουν καθημερινά, τις νοιάζονται.