Δοκιμάστε να σκεφτείτε διαφορετικά τα ζώα
Η 1η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα Χορτοφαγίας Vegan. Με την ευκαιρία αυτής της «γιορτής» η Μ.Κ.Ο. Psychanimal σας παρουσιάζει τις χορτοφαγικές της δράσεις προκειμένου να σας πείσει να σκεφτείτε διαφορετικά για τα ζώα που σφάζονται για να φτάσουν ως κρέας στο πιάτο σας.
Αυτές περιλαμβάνουν συνεχή ενημέρωση του κοινού μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Μ.Κ.Ο. Psychanima και της σελίδας της στο facebook. Ενώ σήμερα οι εθελοντές της θα μοιράσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης φυλλάδια για να κάνουν γνωστή την ύπαρξη τους αλλά και μια πρωτοπόρα δράση υπέρ των ζώων φάρμας.
Οι εθελοντές της Μ.Κ.Ο. Psychanimal εξηγούν: «Εφόσον για εμάς τους συνειδητοποιημένους φιλόζωους, που είμαστε χορτοφάγοι, όλα τα ζώα είναι ίδια, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα Ζώα Φάρμας (κοτές, κοκοράκια, γαλοπούλες, κούνελους και κουνέλες φάρμας, γουρουνάκια, πρόβατα και κατσικάκια κυρίως) με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως άλλες οργανώσεις και σωματεία ασχολούνται με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Έτσι δημιουργήθηκε η “Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας”, ένα νεοσύστατο δίκτυο αυλών και σπιτιών φιλοξενίας μόνο για ζώα φάρμας, με εθελοντές χορτοφάγους, που επιθυμούν να σώσουν ένα ζωάκι φάρμας από την σφαγή και την μετατροπή του σε κρέας ή και ζωόφιλους που δεν έγιναν ακόμη χορτοφάγοι αλλά τους είναι αδύνατον να δουν τα δικά τους ζώα ως φαγητό.
Τα ζώα που είναι ανεπιθύμητα αδέσποτα, αυτά που κάποιος ασυνείδητος παράτησε ή βρέθηκαν παρατημένα άρρωστα είναι κυρίως αυτά με τα οποία ασχολούμαστε.
Οι πρώτες υιοθεσίες Ζώων Φάρμας άρχισαν, ενώ παράλληλα αναζητούμε φιλόζωους κτηνιάτρους χορτοφαγικής κατεύθυνσης για να τα εξετάζουν και να τα στειρώνουν ,με αγάπη και φροντίδα και να μη τα βλέπουν σαν κομμάτια κρέας.
Το δίκτυο αναπτύσσεται σιγά - σιγά κυρίως σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δεν λαμβάνει κανενός είδους επιχορήγηση η οικονομική βοήθεια πέραν των ίδιων των εθελοντών που το απαρτίζουν και το κάνουν καθαρά από αγάπη προς κάθε ζώο θέλοντας να πάνε πέρα από την χορτοφαγία.
Τα τυχερά υιοθετημένα ζωάκια που ξέφυγαν από το μαχαίρι είναι ο Ξανθούλης Κούνελος Γίγας, η κοτούλα Πιτσίλω, ο κοκοράκος Τζίμ, η γιγάντια κουνελίτσα Μπουμπού και τα πιο μικρά γιγαντάκια κουνελάκια Βελουτέ και η αναπηρούλα κουνελίτσα Γοργονίτσα.
Αναμένουν να πάνε στους ανθρώπινους γονείς τους (γιατί για εμάς αυτό είναι όσοι υιοθετούν) τρεις γριούλες κοτούλες, δύο κοκοράκια Ο Μήτσος και ο Τζο και τρία γουρουνάκια μεγαλόσωμα, πάντα σε κτήματα και αυλές ανθρώπων που είναι διαπιστωμένα φιλόζωοι και κυρίως χορτοφάγοι.
Σας προτείνουμε λοιπόν σήμερα να δείτε τα ζώα, που τρώτε νεκρά, με άλλο μάτι, να πάψετε να τα συμμετέχετε στον φόνο απίστευτων ποσοτήτων ζώων καθημερινά, γιατί κι αυτά έχουν συναισθήματα, όπως τα ζώα συντροφιάς και υποφέρουν αλύπητα στις κτηνοτροφικές μονάδες ζώντας σαν "ζωντανά κρέατα αγοραστικής μόνο αξίας" προορισμένα να παχύνουν γρήγορα και να σφαχτούν, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται γι’ αυτά εκτός από την έννοια του αντικειμένου και του άψυχου προϊόντος, σε εξαιρετικά περιορισμένους χώρους όπου δεν μπορούν να κινηθούν συχνά, χωρίς καμιά χαρά και στο τέλος σφάζονται άλλοτε νόμιμα και άλλοτε όχι όπως γνωρίζουμε όλοι ότι γίνεται στην επαρχία ειδικά Χριστούγεννα και Πάσχα».
Τι μπορείτε να κάνετε;
Διαβάστε επίσης:
Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)
Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως!
Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας
Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους
The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
Εξαιρετική πρωτοβουλία, ΜΠΡΑΒΟ !
Έτσι.Με τα ζωάκια που τα τρώνε δεν ασχολείται κανείς.Ούτε νοιάζεται κανένας για τα ζωάκια της φάρμας και όχι μόνο αυτό αλλά δημοσιεύουν και πως τα εκτελούν για να τα φάνε.Ας βγει επιτέλους μια φιλοζωική οργάνωση να υποστηρίξει τουλάχιστον να μην γίνονται εκτός απο φαγητό στις ορέξεις των ανθρώπων αντικείμενο χλευασμού τους.
Ωραίο άρθρο. Τα ζώα φάρμας, βιομηχανοποιημένης εκτροφής και εκμετάλλευσης, αξίζουν μεγαλύτερης προβολής.