7 σκυλιά κάηκαν ζωντανά εγκλωβισμένα σε κοντέινερ στο Τριάντειο Αιγίου
Τα καμένα πτώματα επτά σκυλιών που έχασαν την ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο εγκλωβισμένα στο κοντέινερ του ιδιοκτήτη τους εντοπίστηκαν το βράδυ της…
H δημοσιογράφος Αθηνά Πετρακάκη σε ρεπορτάζ της στην ιστοσελίδα http://rethemnosnews.gr/ αναφέρει ότι δύο πυροσβέστες αντίκρισαν ένα κροκόδειλο να περιφέρεται και στη συνέχεια να βουτά στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μαμαγκάκη, διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., «δύο πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή του Φράγματος των Ποταμών παρατήρησαν ένα κροκόδειλο περίπου 2 μέτρων να κινείται στην ξηρά και κατόπιν να βουτάει στη λίμνη του φράγματος. Στην αρχή θεωρήσαμε ότι πρόκειται για φάρσα όμως αφού διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για αξιόπιστους μάρτυρες αρχίσαμε να το ερευνάμε».
Ο κ. Μαμαγκάκης εξηγεί ότι για να εντοπιστεί το ερπετό θα χρησιμοποιηθούν ειδικά μηχανήματα. Ο κροκόδειλος - αν διαπιστωθεί ότι όντως υπάρχει - προφανώς δεν βρέθηκε στο φράγμα μόνος του. Εκεί τον παράτησε δηλαδή τον εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης του.
Θυμίζουμε ότι πωλούνται σε καταστήματα στην Ελλάδα κροκοδειλάκια Καϊμάν, αλλά αυτά δεν μεγαλώνουν πολύ παραμένουν μικρόσωμα. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που είδη κροκόδειλων είτε άγρια είτε εκτροφής έχουν εισαχθεί νόμιμα ή παράνομα στη χώρα μας. Και στην Κρήτη έχουμε ήδη τουλάχιστον δύο μεγαλόσωμους κροκόδειλους τους οποίους κατέχουν ιδιώτες. Το περίεργο είναι - αν πράγματι η είδηση αυτή αληθεύει - το πώς το ψυχρόαιμο ερπετό επιβιώνει στο νερό του φράγματος, αφού απαιτείται αυτό να έχει μεγάλη θερμοκρασία.
Γιατί πρέπει ένας κροκόδειλος να ζει στην Ελλάδα;
Εμείς ως www.zoosos.gr θέτουμε και το εξής ερώτημα: Γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ελέγχουν αρχικά, αν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις και συνθήκες για τη διαβίωση ενός τέτοιου ζώου και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην άδεια για την εισαγωγή του στη χώρα; Οι άδειες που φέρουν τις σφραγίδες CITES δεν εγκρίνουν τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου, αφορούν μόνο την νόμιμη εισαγωγή του ζώου στην χώρα μας.
Ποιος υπάλληλος π.χ. του τελωνείου, του Υ.ΠΕ.Κ.Α., του ΥΠ.Α.Α.Τ., επέτρεψε αυτό το ζωντανό, να φτάσει τελικά στη χώρα μας, αφού δεν γνώριζε που αυτό το πλάσμα θα ζήσει και θα μεγαλώσει; Και πραγματικά γιατί πρέπει, να εισάγονται ζώα, όπως είναι οι κροκόδειλοι, στην Ελλάδα ακόμα και αν είναι προϊόντα εκτροφής;
Διαβάστε επίσης:
Ρέθυμνο: Ο κροκόδειλος μάζευε ζέστη
Ρέθυμνο: Ο κροκόδειλος απολαμβάνει τον ήλιο ενώ όλοι τον καταδιώκουν
Η Περιφέρεια Κρήτης επιβεβαιώνει την ύπαρξη κροκόδειλου στο φράγμα του Ρεθύμνου (βίντεο)
Κροκόδειλος - ατραξιόν σε ταβέρνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Που θα καταλήξει ο κροκόδειλος του Νείλου που βρέθηκε στην Αχαρνών;
Έντοπισαν τραυματισμένο κροκοδειλάκι στην Αχαρνών στο κέντρο της Αθήνας!
Σούπερ μάρκετ εξωτικών ειδών και ζώων ράτσας το φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει»
Πριν αγοράσετε ένα εξωτικό ή άγριο ζώο ως κατοικίδιο σκεφτείτε!
Απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία το εμπόριο άγριας ζωής
Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr
Το πρόβλημα θα είναι όταν δουν και το τέρας του Λοχ Νες.