Στηρίξτε μας

Συγκροτήθηκε 5μελής Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στον Δήμο Ωρωπού

2 Ιουνίου 2016 15:25 | Επικαιρότητα
Συγκροτήθηκε 5μελής Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στον Δήμο Ωρωπού

Τη συγκρότηση της Πενταμελούς Επιτροπής Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Ωρωπού ανακοινώθηκε και σε δελτίο Τύπου η δημοτική αρχή επεξηγεί  το έργο που μέχρι τώρα έχει γίνει αναφορικά με τη φροντίδα των ζώων, που ειδικά στην περιοχή είναι πολύ αυξημένος, αφού συστηματικά αποτελεί μέρος εγκατάλειψης ιδιόκτητων ζώων.

Ο Δήμος Ωρωπού τονίζει «σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 9 του Ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 46 του Ν.4235/2014 και με την υπ. αρ., Απόφαση 125/30-3-2015, συγκρότησε πενταμελή Επιτροπή για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, της οποίας ο σκοπός είναι αφενός μεν η μη περαιτέρω αύξηση του πληθυσμού των αδέσποτων στειρώνοντας πρώτα τα θηλυκά και μετά τα αρσενικά, αφετέρου προσφέροντας ευζωία στα υπάρχοντα εμβολιάζοντας τα όλα και περιθάλποντας τα όποτε αυτό απαιτείται.

Σε όλα τα ζώα που περνάνε από το πρόγραμμα του Δήμου, γίνεται ηλεκτρονική ταυτοποίηση (microchip) και ανοίγεται μητρώο όπου υπάρχει η φωτογραφία του ζώου τα εμβόλια ο αριθμός ταυτοποίησης η περιοχή περισυλλογής και άλλα στοιχεία που μας βοηθάνε να γνωρίζουμε την κατάσταση του κάθε ζώου.

Η επιτροπή στον ένα χρόνο λειτουργίας της, με το πρόγραμμα του Δήμου και σε συνεργασία με την Φιλοζωική Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Save a Greek Stray, τα Φιλοζωικά Σωματεία Ωρωπού, Καλάμου και Καπανδριτίου, έχει προβεί μέχρι σήμερα, σε στειρώσεις, εμβολιασμούς, ηλεκτρονικές ταυτοποιήσεις (microchip) σε Διακόσια σαράντα ένα (241) επί συνόλου περίπου χιλίων εκατό (1100) αδέσποτων σκύλων, που υπάρχουν μέσα στα όρια του Δήμου μας.

Από αυτά ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη εκατό ένα (101), που σημαίνει ότι δεν αυξήθηκε ο πληθυσμός τους κατά επτακόσια και πλέον ζώα. Έγινε θεραπεία από Ερλίχια, Ψώρα και τραυματισμούς σε εβδομήντα οκτώ (78) ζώα και δόθηκαν προς υιοθεσία με συμβόλαιο, όπως ορίζει ο νόμος, είκοσι δύο (22).

Πέραν αυτών ο Δήμος διανέμει τροφή μέσω των Φιλοζωικών σωματείων για την σίτιση των αδέσποτων όπως προβλέπεται από τον ν. 4389/2012. Στον πίνακα φαίνεται, ανά Κοινότητα, η δραστηριοποίηση της Επιτροπής και των συνδέσμων.

DimosOropouSteiroseisAnaPerioxi

Ο σεβασμός και η προστασία των ζώων, η προάσπιση των δικαιωμάτων τους, η ελευθερία και η ευζωία τους αποτελεί υποχρέωση όλων μας! Ο πολιτισμός ενός τόπου, διακρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα. Υιοθετήστε, δώστε αγάπη σε ένα αδέσποτο.

Τέλος προτρέπουμε τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να στειρώνουν τα ζώα τους. Με τον τρόπο αυτόν αφενός μεν τους παρέχουν μακροζωία και ευζωία, αφετέρου, δεν αυξάνονται τα αδέσποτα. Και να θυμόμαστε, πως, η με καθ’ οιονδήποτε τρόπο κακοποίηση ζώου (δηλητηρίαση, ξυλοδαρμός, παρατεταμένος εγκλωβισμός κλπ), τιμωρείται με Ποινή φυλάκισης από ένα έως πέντε χρόνια και χρηματικό πρόστιμο έως 15.000 ευρώ» καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού.

Διαβάστε επίσης:

Αναζητούν την σκυλίτσα που χάθηκε φορώντας φίμωτρο στον Ωρωπό Αττικής

Φόλα με θρυμματισμένα γυαλιά έδωσε στο πιο κοινωνικό σκυλί του Αυλώνα Αττικής

Βρήκαν τον σκύλο ετοιμοθάνατο σκελετωμένο από την ασιτία στον Ωρωπό

50 σκυλιά και γατιά νεκρά από φόλες σε δύο μήνες στον Δήμο Ωρωπού

Η ιστορία της Πέτρας της σκυλίτσας που «άνθισε» από την αγάπη εκείνων που την έσωσαν στον Ωρωπό (βίντεο)

Πάρνηθα: Νεκρό στη λίμνη το ελάφι από το παράνομο «καταφύγιο»

Μαζική δηλητηρίαση γατιών και στο Δήλεσι Αττικής

Βρέθηκε χτυπημένο Λυκόσκυλο στο Δήλεσι

Στρατόπεδο Αυλώνα: Πετάνε τα αποφάγια αντί να τα δίνουν στα αδέσποτα σκυλιά!

Έσωσαν τον σκύλο που αιμορραγούσε στο στρατόπεδο του Αυλώνα

Αυλώνας: Αρνούνται τις κατηγορίες έδωσαν άδεια για τη φροντίδα των ζώων του στρατοπέδου

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.