Στον Δήμο Λευκάδας από τον Απρίλιο του 2013 λειτουργεί το πρώτο Δημοτικό Κτηνιατρείο της χώρας, το οποίο προσφέρει εξαιρετικά σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία φροντίζοντας αδέσποτα με χαμηλό κόστος και αν η δημοτική αρχή ήταν περισσότερη ενεργή θα μπορούσαν να γίνονται εξαιρετικά συχνότερα στειρώσεις αδέσποτων με τη συμβολή εθελοντών κτηνιάτρων, αλλά δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει.
Στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 FM και στην εκπομπή «Ζωντανά στον Αέρα» μίλησε για το θέμα η Αλίκη Μακρυγιώργου που αντιπρόεδρος του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας η οποία και επισήμανε στην Ελένη Ηλιοπούλου τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν καθώς ήταν οι πρώτοι που κίνησαν τις διαδικασίες για την αδειοδότηση του Δημοτικού Κτηνιατρείου και πως ό,τι έκαναν εκεί πλέον λειτουργεί ως μπούσουλας για όλους τους άλλους φορείς που θα ήθελαν στους δήμους να δημιουργήσουν δημοτικά κτηνιατρεία, ώστε οι κτηνιατρικές πράξεις να στοιχίζουν λιγότερο.
Στις 21 Απριλίου του 2012 το Associated Press ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube ένα ρεπορτάζ για τα νεκρά ζώα, που εκτίθεται - μαζί με όσα παραμένουν ζωντανά (και εξαθλιωμένα) - στον Ζωολογικό Κήπο της πόλης Khan Younis, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα στη Λωρίδα της Γάζας. Το σχόλιο του ειδησεογραφικού πρακτορείου είναι τραγικά ειρωνικό, αφού τονίζει πως υπάρχει «μετά θάνατον ζωή για τα νεκρά ζώα».
Έναν λαφιάτη που είχε ανέβει σε μια πέργκολα στον Ταύρο της Αττικής για να «γευματίσει» τα κοτσυφάκια, που ήταν στην φωλιά τους, κατάφεραν να πιάσουν κάτοικοι της περιοχής.
Μία έκθεση του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α., την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC», επί της ουσίας επιβεβαιώνει αυτό, που είναι ευρέως γνωστό στους επιστήμονες, ότι δηλαδή τα σόναρ των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων λειτουργούν θανάσιμα για τα κητοειδή.