Σήμερα το πρωί στην οδό Αρσινόης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής του Δήμου Αχαρνών Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κάτοικοι εντόπισαν νεκρό, ένα αρσενικό ελάφι το οποίο είχε εξοικειωθεί με τους ανθρώπους και συνήθιζε να πλησιάζει τα σπίτια.
Η γνωστή ηθοποιός Μαριάνα Τουμασάτου, που μίλησε στο www.zoosos.gr, μας έστειλε το φωτογραφικό υλικό και μας εξήγησε ότι η δολοφονία του ζώου, όπως υπολογίζουν έγινε τα ξημερώματα. Το ζώο, όπως μας είπε, έχει μόνο ένα εμφανές τραύμα στο σώμα του από το βλήμα που χρησιμοποιήθηκε, το οποίο είναι μονόβολο, αυτό που χρησιμοποιήσουν οι κυνηγοί για να σκοτώνουν αγριογούρουνα.
Όπως μας τόνισε κάλεσαν την Αστυνομία και το Δασαρχείο και αναμένουν να γίνει και ο σχετικός έλεγχος, ώστε να εντοπιστεί αν είναι δυνατόν από που και από ποιον αγοράστηκε αυτό το βλήμα.
Το πτώμα του ζώου, αφού οι υπάλληλοι του Δασαρχείου του έκοψαν τα κέρατα, για να μπορέσουν να βάλουν στο όχημα, απομακρύνθηκε από το σημείο της δολοφονίας, όπως θα δείτε και στο σχετικό βίντεο το οποίο έστειλε στο www.zoosos.gr ο Γρηγόρης Τουμασάτος.
Το ζώο συνήθιζε να πλησιάζει τα σπίτια και δυστυχώς είχε εξοικειωθεί με τους ανθρώπους...
Πρόκειται πάντως για ακόμα ένα περιστατικό δολοφονίας ζώου που προστατεύεται από τη νομοθεσία, το οποίο αποδεικνύει πόσο ανεξέλεγκτοι είναι οι κυνηγοί και πως δρουν από και μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Θυμίζουμε ότι νέα κυνηγετική περίοδος και η ασυδοσία για τους... οικολόγους κυνηγούς, που αυτοχαρακτηρίζονται ως οι καλύτεροι διαχειριστές της φύσης άρχισε μόλις χθες!
Το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) σε μια από τις εκστρατείες του για τη διάσωση κακοποιημένων ζώων στο νησί της Ικαρίας, εντόπισε πριν από μερικές μέρες έναν σκύλο, στην κατάσταση που βλέπετε στη φωτογραφία. Το ζώο ήταν δεμένο από τον ιδιοκτήτη του, ενώ δεν μπορούσε καν να περπατήσει, και ενώ είχε κατάγματα και στα δύο πόδια του αλλά και στη λεκάνη. Ο δύστυχος σκύλος παρουσίαζε σημάδια αναιμίας και έφερε και μια πληγή στο σώμα του.
Της Ελένης Ηλιοπούλου Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας οδήγησε στον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη του 56χρονου άνδρα ο οποίος στις 28 Φεβρουαρίου έριξε…